Nem mindenkinek válságos az idei esztendő: a Gránit Bank saját tőkéje 10 milliárddal nő

A Gránit Bank saját tőkéje 10 milliárd forinttal 52 milliárd forintra nő a Tiberis Digital 2 milliárdos tőkeemelése és a bank első kilenc havi, 8 milliárd forintos adózás utáni eredményének eredménytartalékba helyezése miatt – tájékoztatta a pénzintézet csütörtökön az MTI-t.

2022. december 29., 20:00

Szerző:

A közlemény szerint a bank csütörtökön megtartott közgyűlésén a részvényesek egyhangú döntéssel megszavazták a Tiberis Digital Kft. 2 milliárd  forintos tőkeemelését. A Magyar Nemzeti Bank jóváhagyta a bank évközi auditja alapján a január-szeptemberi 8 milliárd forintos adózott eredményének eredménytartalékba helyezését.A tőkeemelés következtében a Tiberis Digital Gránit Bankban lévő tulajdonrésze 43,2 százalékról 44,8 százalékra nő.


A közgyűlésen Hegedüs Éva, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója és kisebbségi részvényese tájékoztatta a tulajdonosokat, hogy a bank adózás előtti eredménye várhatóan meghaladja a 12 milliárd forintot, a mérlegfőösszege megközelíti az 1000 milliárd forintot. A pénzintézet mind a betét-, mind a hitelszegmensben a bankszektor átlagához képest gyorsabb növekedést és kétszer jobb költséghatékonyságot ért el, kiváló minőségű portfólióval rendelkezik és számos innovatív megoldást vezetett be.


Az elnök-vezérigazgató a közlemény szerint kiemelte: a bank részvényesei továbbra is kiváló befektetésnek tartják a Gránit Bankot, a szavatoló tőke csaknem 30 százalékos növekedését biztosító tőkeemelés és az eredmény visszaforgatása együttesen további dinamikus növekedést tesznek lehetővé a bank számára.

(Kiemelt képünk: A Gránit Bank Zrt. cégtáblája és logója a Demján Sándor által alapított pénzintézet központi épületén a főváros IX. kerületében a Lechner Ödön fasor 8-ban. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba)

Állami támogatás, biztonságos befektetési lehetőség, gyermekünk anyagi boldogulását segíti – szülőként ennél több érvre általában nincs is szükségünk egy előtakarékosság elindításához. A Babakötvény pedig mindezeket maradéktalanul meg is adja számunkra, de ennek a terméknek is vannak hátulütői. Melyek ezek és milyen egyéb alternatívákat érdemes még megnéznünk a Babakötvény mellett?