Már az év elején berobbant a használtautó-piac

Élénk volt a forgalom az év elején a használt-autópiacon; januárban csaknem 69 ezer személygépkocsi cserélt gazdát, 3,7 százalékkal több az egy évvel korábbinál, idézte hétfői elemzésében DataHouse frissen közzétett előzetes adatait a JóAutók.hu használt-autópiaci portál.

 

2023. február 20., 10:46

Szerző:

Arra számítanak, hogy 2023-ban a belföldi használt személygépkocsik piacának forgalma kevéssel a tavaly beállított, 829 ezres csúcs felett lesz. Halász Bertalan, a JóAutók.hu vezérigazgatója a közleményben kifejtette, a múlt év utolsó 3-4 hónapját jellemző kisebb visszaesést követően ismét erősödik a használtautópiac forgalma, ami fontos jele lehet annak, hogy a vásárlók körében lassan múlóban van a rezsiköltségek és az infláció által keltett bizonytalanság.

A pozitívabb hangulat a következő hónapokban is folytatódhat, a vásárlók újra nagyobb készletekkel és rövidebb várólistákkal találkozhatnak, miközben a cégek is elkezdik bepótolni tavaly elmaradt flottacseréiket. Mindez a lecserélt autók révén élénkítheti a használtautópiacot is.

(Fotó: Sebastian Gollnow/ DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

Tegnap 18:52

A forintnak biztosan PomPom volt a kedvenc meséje, mert azt játssza, hogy „Most leginkább egy szőrsapkához hasonlítok, ahogy ülök az ágon, egy szép hosszú ágon, föl-he-he-he, le-he-he-he, mivel egy szellő hintáztatja az ágat...”.