Drasztikus lépésre szánta el magát a Lidl

Klímavédelmi szempontokból radikálisan csökkenteni kezdi húskínálatát a Lidl éelmiszerlánc.

2023. február 6., 19:39

Szerző:

Friss német lapjelentések szerint a Lidl diszkontlánc a következő években a húskínálat drasztikus csökkentését tervezi, miután az új intézkedései között kevesebb állati fehérje értékesítése szerepel. Mindezt a zöldítés jegyében, a klímavédelmi célokkal magyarázta a társaság. Az áruházlánc további részleteket nem közölt a vega-projektről, ugyanakkor a csökkentett húskínálat kompenzálására a növényi fehérjék arányát tervezik folyamatosan növelni – írta a Bild nyomán a Portfolio.

(Kiemelt képünk: A Lidl élelmiszer-kereskedelmi hálózat céglogója a fővárosban, Kőbányán, a Maglódi úton lévő áruházánál. Az európai hálózattal rendelkező kereskedelmi üzletlánc első boltjait Németországban nyitotta az 1930-as években. Magyarországon 2004-ben kezdett el terjeszkedni. MTVA/Bizományosi: Róka László)

Sem állami, sem önkormányzati szinten nem volt szükség a gázfogyasztást korlátozó intézkedésekre az elmúlt télen - közölte az Energiaügyi Minisztérium kommunikációs főosztálya vasárnap az MTI-vel annak apropóján, hogy április közepén véget ért a hivatalos fűtési szezon.