Letiltott twitterezőket kapott a nyakába Elon Musk

Elárasztották a kitiltott fióktulajdonosok kérelmei Elon Muskot alig néhány órával azután, hogy megvásárolta és saját kezébe vette a Twitter irányítását. Az új tulajdonos pénteken este bejelentette, hogy „tartalom-moderációs tanácsot” hoz létre.

2022. október 29., 16:14

Szerző:

Elon Musk a következőket írta: „A Twitter egy tartalom-moderációs tanácsot fog alakítani, amelynek tagjai között eltérő álláspontok képviselői lesznek” – tweetelte. „A tanács összehívása előtt nem lesznek nagyobb tartalmi döntések, illetve fiókvisszaállítások” – írta Musk.

Erre válaszul Thierry Breton belső piacért felelős európai biztos azt tweetelte, hogy „Európában a madár az európai szabályok szerint fog repülni”.

Egyre nagyobb a nyomás az új tulajdonoson. Egy belső kutatás szerint az alkalmazottak többsége arra számít, hogy három hónapon belül nem lesz munkahelye. Musk tweetjében világossá tette, hogy nagyobb léptékű átalakításokat nem tervez addíg, amíg az új testület meg nem kezdi a munkáját – írja az Euronews

Közben Donald Trump volt amerikai elnök már a visszatérését tervezi. A közösségi oldal januárban távolította el Trump fiókját, az indoklás szerint azért, mert az ex elnök bejegyzései nagy valószínüséggel arra ösztönözték az embereket, hogy megismételjék a Capitolium elleni január 6-ai támadást.

Az év eljén Musk azt mondta, hogy felülvizsgálja a tilalmat, és egy alkalommal „baloldalinak” nevezte a hightech óriást.

(Kiemelt képünkön Elon Musk. Fotó: Stacie McChesney / TED Conferences, LLC / AFP)