Brutális drágulás jöhet a lakáshiteleknél

A Zöld Otthon Program októbertől induló támogatása komoly hatással lesz az árakra.

2021. október 6., 08:33

Szerző:

A nyár eleji rekorderedmények után augusztusban kissé csökkent a havi lakáshitelezés, a 117,8 milliárd forintos kihelyezés ugyanakkor ez még mindig a valaha volt negyedik legnagyobb összegű folyósításnak számít. A HVG szerint ez rendkívül élénk lakáshitelpiacra utal. Viszonyításképp, júliusban 132,5 milliárd forintos, júniusban pedig rekordnak számító 136,7 milliárd forint volt ugyanez. Kiemelték, az év hátralévő részében ráadásul tovább erősítheti a dinamikát az októbertől induló jegybanki Zöld Otthon Program. A portál közlése szerint augusztusban használt lakás vásárlására költötték el a folyósított hitelek több mint kétharmadát – ez 82,8 milliárd forintos összeget tett ki. Építési célra 9,9 milliárd forintot, felújítási célra 9,6 milliárd forintot költöttek a kihelyezett hitelekből. 

(Kiemelt képünk illusztráció: Pesti Hírlap archív)

16:08

Gyengült a forint a Magyar Nemzeti Banknak arra a keddi bejelentésére, hogy a leállítja az alapkamat-emelési ciklust. A testület megítélése szerint az alapkamat jelenlegi szintjével a kamatkondíciók kellően szigorúvá váltak, ami biztosítja az inflációs cél elérését.

2022. szeptember 27., 06:55

Erősödött kissé kedd reggelre a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.