Forbes: hivatalosan is milliárdos Habony Árpád

A most leadott cégbeszámolók szerint több milliárd forint osztalékhoz jutott a miniszterelnök nem hivatalos tanácsadója. Eddig nem volt ilyen értékű, nyilvánosan megismerhető vagyona.

2023. május 31., 20:53

Szerző:

A budapesti kaszinópiacot koncesszió révén a Garinvest Projekt Zrt. birtokolja gyakorlatilag, a főváros összes kaszinóját ők üzemeltetik.

A Garinvest Projekt most leadott beszámolója szerint a tulajdonosoknak összesen 15 milliárd forint osztalékot fizetnek ki – ehhez az eredménytartalékból is szabadítottak fel forrást. A tulajdonosi arányoknak megfelelően Garancsi István így 10 milliárd forintot kap június 2-áig, Habony Árpád cége pedig 5 milliárdot.

Garancsi a Forbes kimutatás szerint 151,3 milliárd forintos becsült vagyonnal rendelkezik, amivel az ország 12. leggazdagabbjának számít.

A szerencsejáték, azon belül is a kaszinók védett piacnak számítanak Magyarországon. Ma már a kormány alá tartozó, Rogán Antal propaganda miniszter portfóliójába tartozó Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) kezeli a koncessziókat, ezt a Garancsi-Habony páros cége 2056-ig, tehát 35 évre nyerte el – olvasható a lap összefoglalójában.

(Kiemelt kép: Habony Árpád a Századvég Alapítvány, a Széll Kálmán Alapítvány és a Heti Válasz Kiadó A magyar modell az átalakuló Európában című közös konferenciáján, a budapesti Larus Rendezvényközpontban 2013. május 30-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)

 

Ha a kormánynak sikerülne kipréselnie a bankokból az 5 százalék alatti THM-mel kínált lakáshiteleket, akkor ugyanakkora törlesztőrészlettel 10-20 százalékkal magasabb összegű kölcsönhöz lehetne hozzájutni, ami ellensúlyozhatná a lakások drágulását - derül ki a Bank360.hu számításaiból.