Íme a valódi luxusfeleségek: Várkonyi Andrea csak a negyedik

Milliárdos profitot realizálnak a magyar politikusok és közéleti szereplők volt és jelenlegi feleségei. 

2023. szeptember 4., 14:07

Szerző:

Összeállította a toplistát az Mfor. Rogán-Gaál Cecília, Sarka Kata, Szijjártó-Nagy Szilvia és Várkonyi Andrea az első négy NER-üzletasszony. A lista első két szereplője fejenként nagyjából 1,2 milliárd forint osztalékot vett ki az elmúlt öt évben, a harmadik nem sokkal marad el a maga 1,074 milliárd forintjával, míg Várkonyi Andrea éppen elmarad az egy milliárdos lélektani határtól.

A lista szerint reklámügynöki tevékenységgel érdemes foglalkozni, Rogán Antal volt felesége, valamint üzlettársa, Sarka Kata cége, a Nakama & Partners Kft. 2022-ben 333,7 millió forintos árbevétel mellett 14 millió forintos nyereséget termelt, ebből 125 millió forintos osztalékot vettek ki. A lap szerint Rogán-Gaál Cecíliának és Sarka Katának más céges érdekeltsége is van.

A belsőépítészeti területen mozgó Szijjártó-Nagy Szilvia tulajdonában lévő Interior Design Belsőépítészeti Kft. évről évre jobban teljesít, tavaly 1,5 milliárd forintos árbevétel mellett 545,8 millió forintos nyeresége volt a cégnek. Az üzletasszony emellett más vállalatokban is érdekelt. 

Mészáros Lőrinc felesége a Whitedog Media Kft. társtulajdonosa és ügyvezetője. A vállalt szintén dinamikusan növeli bevételét és nyereségét, tavaly már meghaladta a négy milliárdot is, illetve férje két cégében is tulajdonos.

(Kiemelt képünkön Várkonyi Andrea. Fotó: Facebbok.)