Megszólalt Várkonyi Andrea a luxusjachtos nyaralás kapcsán

Magyarország leggazdagabb emberének felesége nem gondolja, hogy bárki szívesen látja újságokban a privát nyaralásának képeit, de ez nem rontotta el a Mészáros család hangulatát.

2023. augusztus 8., 13:04

Szerző:

Ahogy azt hétfőn megírtuk, drónfelvétel készült Mészáros Lőrincről és családjáról egy 63 méter hosszú luxusjachton. A jachtról érdemes tudni, hogy hatalmas mérete miatt a klasszikus jachtkikötőkbe be sem tud állni, a kompok által használt dokkokat kell használnia. Ha pedig kikötőbe akar éjszakázni vele az ember, akkor az éjszakánként akár 3000 euróba (közel 1 millió forintba) is kerülhet. Maga a jacht listaáron pedig 75 millió dollárba (26,6 milliárd forint) kerülhetett – latolgatta a költségeket tegnap a 444.hu, amely a fotókat készítette a nyaraló milliárdosról.

A Blikknek sikerült elérnie Mészáros Lőrinc feleségét, Várkonyi Andreát, aki azt mondta, általában nyáron sokfelé utaznak, próbálnak minél több időt kettesben tölteni férjével Európa-szerte. „Ezúttal néhány napot ezen a hajón voltunk a gyerekeinkkel és az unokáinkkal” – mesélte.

Arra a kérdésre, mit szól a róluk nyilvánosságra került fotókhoz, videókhoz, a következőt válaszolta:

„Nem gondolom, hogy bárki szívesen látja újságokban a privát nyaralásának képeit, így vagyunk ezzel mi is, ráadásul a családtagjaink nem közszereplők, de ez természetesen nem rontotta el a nyarunkat. Igyekszünk minél többet pihenni, feltöltődni, mielőtt visszatérünk a munkába”.

A Mészáros család nyaralásáról készült fotók megjelenése után hamar kiderült, hogy az orosz bányamilliárdos, a putyini világ legfőbb támogatója, Konsztantyin Sztrukov lehetett a luxusjacht az előző tulajdonosa. 

A Népszava információi szerint  az idén, Olaszországban, a hasonló luxushajókra specializálódott San Lorenzo gyárban épült Rose d’Or nevű, Máltán regisztrált jacht hivatalos tulajdonosi adatai titkosak. Ugyanakkor a superYachtFan.com nevű, magát jachtfigyelő és oknyomozó oldalnak nevező internetes portál ismeretei szerint korábban a hajó tulajdonosa az ukrán kormány által szankciós listára tett Putyin-párti orosz milliárdos volt. 

Hétfőn már elkezdték átírni a hajó adatlapját, a Népszava lapzártája idején egy helyen a tulajdonost ismeretlen magyar milliárdosra módosították. 

(Kiemelt kép: Várkonyi Andrea Mészáros Lőrinc új jachtján, az Arany Rózsán, Nápoly kikötőjében. Fotó: Képernyőkép, Németh Dániel videója, 444.hu)

Az Osztrák Szövetségi Vasutak (ÖBB) tájékoztatása alapján október 2-től (hétfőtől) október 26-ig, a hegyeshalmi fővonalon végzett felújítás jelenlegi fázisához igazodva több Budapestről induló és Bécsen túl közlekedő railjet xpress rövidebb útvonalon, csak Bécsig közlekedik. Az utazóközönség számára tehát továbbra is elérhetőek maradnak a railjet szerelvények mind belföldön, mind a külföldi szakaszon, de bizonyos járatoknál Bécsben másik vonatra kell átszállni.

Pert nyert a Greenpeace a Fertő tavi beruházásra 2023. májusában kiadott környezetvédelmi működési engedély ügyében. Az UNESCO október 2-án tart vizsgálatot a helyszínen és dönt a világörökségi terület veszélyes listára kerüléséről is.

A megbízólevél átadása Alekszandr Lukasenko államfővé választásának törvényesként való elismerését jelenti, miközben az Európai Unió nem fogadja el törvényesnek a három évvel ezelőtti választások eredményét.