Ingatlanos üzletasszony lett Szijjártó felesége

Szijjártó felesége üzletet kötött férje futsalos csapattársával és belevágott az ingatlanbizniszbe. 

2023. augusztus 3., 16:35

Szerző:

A nyilvános cégadatbázis szerint Szijjártó-Nagy Szilvia június 30-án társtulajdonosa lett a Centrum Property Szolgáltató Kft.-nek, amelynek főtevékenyége saját tulajdonú ingatlan adásvétele – szúrta ki az Mfor.hu. 

A nyilvános cégadatbázis szerint Szijjártó-Nagy Szilvia, a külügyminiszter felesége június 30-án lett társtulajdonos a Centrum Property Szolgáltató Kft.-ben, amelynek főtevékenyége saját tulajdonú ingatlanok adásvétele.

A céget még 2016-ban alapították és eddig Benkő Szilárdhoz tartozott, tőle szerezte meg a vállalkozást Szijjártó-Nagy Szilvia, aki az eladó személy feleségével, Benkő Judittal közösen lett tulajdonos. Benkő Szilárd Szijjártó Péter egykori futsalos munkatársa. Benkő Szilárd már a kétezres évek elején Szijjártó Péter sajtótitkára volt, 2011-től szintén Szijjártóval dolgozott a Miniszterelnökségen, ahol 885 ezer forintos fizetésért volt a szervezési stáb vezető munkatársa, ugyanebben az évben lett a Dunakeszi Kinizsi játékosaként Szijjártó futsalos csapattársa, 2012-ben Szijjártóból külügyi államtitkár lett a Miniszterelnökségen, Benkő Szilárd pedig a kabinetfőnöki feladatokat látta el – írja a 24.hu.

A 444.hu tavaly decemberben közzétette azokat a 2 évvel ezelőtti fotókat, amelyek azt mutatják, hogy Benkő Szilárd együtt nyaralt Szijjártó Péterrel 2020-ban a Lady MRD nevű jachton. Az utazáson a külügyminiszter családja is részt vett.

A cég tavaly mindössze 3,8 millió forintos forgalom mellett 1,8 millió forintos veszteséggel zárt, de a befektett pénzügyi eszközök soron 524,8 millió forint szerepel. Ennek a cégnek még most is Benkő Szilárd az ügyvezetője. A Direkt36 írta meg, hogy Benkő Szilárd 2022 nyarán lett tulajdonos a BP5 Ingatlan nevű vállalkozásban is. A BP5 egy közel 500 millió forintnyi vagyonnal rendelkező ingatlanforgalmazó cég, legalább két ingatlant birtokol az Andrássy út egyik legforgalmasabb részén. Az ingatlanos cég korábban a Mellow Mood-csoporthoz tartozott, amely a magyar szállodaiparban érdekelt vagyonos üzletemberek, Sameer Hamdan és Zuhair Awad érdekeltsége.

 (Kiemelt képünkön: Szijjártó Péter feleségével. Fotó: Szijjártó Péter Facebook oldala)

Eltávolította a Facebook Orbán Viktor miniszterelnök beszédének felvételét az M1 Híradó közösségi oldaláról. Az indoklás szerint veszélyesnek minősítették a Békemeneten elhangzottakat. Aztán meggondolták magukat.