Figyelem! Érkezik a pénz az OTP Banktól

Az OTP Bank május 30-án kezdi a közgyűlésén korábban megszavazott osztalék kifizetését.

2022. május 13., 09:41

Szerző:

Az OTP Bank május 30-án kezdi a közgyűlésén korábban megszavazott osztalék kifizetését – tájékoztatta a pénzintézet a befektetőket a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján pénteken.

Emlékeztettek arra, hogy egy darab 100 forint névértékű törzsrészvényre 430,4 forint osztalék kifizetéséről döntöttek a közgyűlésen még áprilisban.
 

Az osztalék iránti igény a kifizetés kezdő napját követő öt év elteltével évül el. A kifizetés feltétele a részvénytulajdonos bejegyzése a pénzintézet részvénykönyvébe, valamint az OTP Bank adóbevallási- és adatszolgáltatási kötelezettségének teljesítéséhez szükséges adatok közlése.

 Az OTP részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek, a papír csütörtökön 9820 forinton zárt, az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyama 19 590 forint, a legalacsonyabb 9360 forint volt.

(Kiemelt kép: Az OTP Bank Nyrt-nek, Magyarország legnagyobb kereskedelmi bankjának logója a főváros V. kerületében, a Deák Ferenc utca 7-9. szám alattben működő fiókja épületén. A bank Közép- és Kelet-Európában közel 1500 bankfiókot működtet, kilenc országban több mint 13 millió ügyfelet kiszolgálva. Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba)

Az olcsó, városi kisautókból Európában tavaly már csak 787 ezret gyártottak; 2019-ben még 1,13 milliót. Minden abba az irányba mutat, hogy a gyártók egyre kevesebb, kis városi autót fognak gyártani a jövőben is. 

Az első négy hónapban az öt legnagyobb magyarországi sörgyártó termelése 1,6 millió hektoliter volt, belföldi értékesítésük pedig 1,7 millió hektoliter, előbbi 8 százalékkal, utóbbi 4 százalékkal alacsonyabb a 2019. azonos időszakinál – mondta el Kántor Sándor, az idén 30 éves Magyar Sörgyártók Szövetsége igazgatója.