Az Aldi levajazta nekünk a vaj árát

A nemzetközi tej-piacon az utóbbi napokban kialakult árcsökkenésre reagálva, az Aldi Magyarország február 6-tól jelentősen, húsz százalékkal csökkenti a kínálatában szereplő legkeresettebb vajak árát.

2023. február 6., 12:25

Szerző:

Az alacsonyabb árak a nemzetközi és a magyar forrásból érkező vajak esetében egyaránt érvényesülnek és nem akciós, hanem tartósan alacsony árak lesznek – közölte a vállalat hétfőn.

Az Aldi Magyarország alacsonyabb beszerzési árakat ért el, ezért február 6-tól jelentősen, 20 százalékkal csökkentette a két legnépszerűbb, nemzetközi beszerzésű, 82 százalékos Desira és Milfina saját márkás vaj árát,

ezek a termékek így 1199 forint helyett 959 forintba fognak kerülni.

Ugyancsak olcsóbb lesz a 60 százalékos zsírtartalmú, 100 grammos saját márkás Kokárdás vaj, ami 479 forint helyett mostantól 383 forintba kerül. Ez a három népszerű saját márkás Aldi-termék adja az áruházlánc teljes vajforgalmának több mint felét, így a vásárlók a legkedveltebb vajakat hétfőtől már valamennyi Aldi-üzletben jelentősen olcsóbban tudják beszerezni – emelte ki a vállalat közleményében.

„A legnépszerűbb saját márkás vajaink árát a mai naptól 20 százalékkal csökkentjük, ami nem egyszeri akció, hanem tartós árcsökkentés, és az alacsonyabb beszerzési árelőnyünket azonnal továbbadjuk vásárlóinknak. Keressük a lehetőséget, hogy még több magyar és nemzetközi vajtermék esetében lejjebb vigyük az árakat. Bízom abban, hogy a vajárak csökkenése csupán a kezdet, és a tejtermékek, valamint általában az élelmiszerek esetében további árcsökkentéssel tudjuk támogatni a fogyasztókat”

– közölte Bernhard Haider, az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. országos ügyvezető igazgatója.

(Fotó: MTI)

Sem állami, sem önkormányzati szinten nem volt szükség a gázfogyasztást korlátozó intézkedésekre az elmúlt télen - közölte az Energiaügyi Minisztérium kommunikációs főosztálya vasárnap az MTI-vel annak apropóján, hogy április közepén véget ért a hivatalos fűtési szezon.