675 ezres alapbér, végzettség nem kell – magyarokat toboroznak postásnak az osztrákok

Az alapbér 1700 euró, a prémiumrendszer segítségével ennél többet is lehet keresni. 

2022. szeptember 14., 11:57

Szerző:

1700 eurós, azaz átszámolva 675 ezer forintos alapbért ígér egy álláshirdetés, ami Ausztriába toboroz magyar munkavállalókat, írja a pénzcentrum. A bérajánlat ráadásul minimumnak számít, prémiumrendszer segítségével fentebb lehet tornázni a havi megkereshető összeget. Végzettség nem elvárás, de B-kategóriás jogosítvány, 3 éves tapasztalat és alapfokú német nyelvtudás szükséges az állás betöltéséhez

A Pénzcentrum az „egyutt_nemetul” TikTok csatorna egyik videóját szúrta ki, amiben egy olyan csomagszállítói állásról van szó, ami nettó 675 ezer forintos bért kínál a potenciális munkavállalóknak.

A munkavégzéshez feltétel az B-kategóriás jogosítvány és a minimum két éves gyakorlat. Iskolai papírokat vagy bármilyen végzettséget viszont nem kérnek. Nyelvtudásban is elegendő az alapszint az álláshirdetés leírása szerint. A hirdetés legfontosabb részei ezek, azonban ha valaki felcsapja a videóhoz tartozó komment szekciót, akkor abból a hirdető által például kiderül, hogy ennél a munkánál nagy valószínűséggel még szállást is tudnak biztosítani, írja a lap.  

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: MTI)