Vádat emeltek a skalpolással fenyegető bácsalmási emberrablók ellen

Egy állítólagos tartozás miatt hurcolták el az érintetteteket. 

2022. július 25., 10:53

Szerző:

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség felfegyverkezve elkövetett emberrablás bűntette miatt vádat emelt két bácsalmási férfival szemben. A férfiak éjjel, akarata ellenére, a nyakához kést szegezve vittek el otthonából egy helybeli férfit. Ezután fogva tartották, többször késsel fenyegették, baltával bántalmazták és a szabadon bocsátását állítólagos tartozása megadásától tették függővé, olvasható az ügyészség honlapján.

A vádirat szerint a bácsalmási férfiak 2021. április 23-án, éjszaka a házában rontottak rá egy helybeli férfira, akin egy állítólagos tartozást kértek számon. Miközben az idősebb támadó ráült a sértett kezére és pofozni kezdte, fiatalabb társa pocskondiázva őt, a pénzt követelte. Egy kést szegezve a sértett nyakához, közölték a férfival, hogy velük kell mennie, különben szétverik a fejét. Amikor a sértett öltözni kezdett, lerángatták róla a steppelt kabátot, mondván, hogy az most már az övék. Azt is közölték vele, hogy mindaddig nem engedik szabadon, míg nem fizet.

A túlerő, a késsel fenyegetés miatt ellenkezni nem merő férfit ezután átkísérték a fiatalabb vádlott lakóhelyére, ahol az éjszaka folyamán többször kést szegeztek a torkához, az idősebb vádlott ököllel ütlegelte és többször megrúgta a combját is. A sértett menekülni próbált, azonban a bejárati ajtó zárva volt, ráadásul fogvatartói utána eredtek és visszakísérték. Ezután a sértett belátta, hogy nincs esélye menekülésre és arra sem, hogy segítséget hívjon. Kétségbeesésében elárulta, hogy másnap fizetést kap. Idősebb elrablója továbbra is a pénzt követelve, egy fogóval befogta a sértett kisujját és megfenyegette, hogy letépi. Fenyegetésének azzal adott további nyomatékot, hogy a kését hegyével lefelé a sértett bal combjára tette, majd a másik kezével ráütött. A szúrás átszakította a nadrágot és felületi sérülést okozott a sértettnek.

Ezután egy balta fokával kis erővel tarkón ütötte a férfit, míg a balta élét a homlokához nyomta és skalpolással fenyegette. A bántalmazás sorozatnak másnap kora délután az vetett véget, hogy a fiatalabb vádlott javaslatára mindhárman elindultak a sértett lakására pénzért.

Útközben azonban a sértett beszaladt egy ismerős ingatlanba és segítséget kért. Látva zaklatottságát, a háziak segítettek neki rendőrt hívni.  

Az ügyészség a többszörösen büntetett férfit és társát felfegyverkezve elkövetett emberrablás bűntettével vádolja és ezért velük szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza. A letartóztatásban lévő vádlottak bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

(Fotó: ügyészség)

Csaknem negyven tő kannabiszból álló, öntözőrendszerrel ellátott drogültetvényt számoltak fel, majd fogták el a feltételezett termesztőt a rendőrök Pécsen – közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság kedden a police.hu oldalon.

Ceglédtől Üllőig követtek és próbáltak megállítani a rendőrök egy teherautót, amely száguldozva akarta elkerülni az intézkedést. Nekiment egy rendőrautónak is, végül egy árokba csapódott. A raktérben 20 menekült tartózkodott.