Több száz oldalon keresztül bizonyítják, hogy a Tate fivérek szexuális erőszakot követtek el

A BBC megszerezte a román ügyészség által összeállított bizonyítékok részletei, több száz oldalnyi tanúvallomás.

2023. augusztus 23., 14:14

Szerző:

Andrew és Tristan Tate-et tavaly decemberben vette őrizetbe a román rendőrség embercsempészet és nemi erőszak gyanúja miatt. A fivérek tagadják a vádakat. A háromszáz oldalas bizonyítékösszegző dokumentum azonban érdekes betekintést nyújt az ügybe – szemlézi a BBC cikkét a Telex.

 

A román ügyészek szerint Tate-ék félrevezették a lányokat, majd Bukarest külvárosában szexuálisan kihasználták őket, valamint fizikai és mentális kényszerrel pornográf tartalmak előállítására vették rá őket. A sajtóhoz jutott dokumentumban több nő története is szerepel, akik ebben a házban laktak. 

A vád szerint Tate-ék és bűntársaik OnlyFans- és TikTok-platformra gyártottak tartalmat, amelynek bevételének jó részét zsebre tették. Tanúk szerint fizikai és verbális bántalmazással kényszerítették a nőket arra, hogy videókat készítsenek. Olyan fenyegetések hangzottak el, mint „kitöröm a fogaid”, vagy hogy „hullazsákban végzed”.

Ha túl sokáig tartottak szünetet, sírtak az élő közvetítés alatt vagy megtörölték az orrukat, a vádlottak állítólag 10 százalékos bírságokat szabtak ki rájuk. Egy nőnek például 4000 eurónyi tartozása halmozódott fel így. Másik áldozat fizikai bántalmazás miatt is vádat emelt, a nő állítólag szem- és mellsérüléseket szenvedett el.

A dokumentum 2020-as hangüzenetek átiratát is tartalmazza, ebben Tristan Tate elmondja, hogy nem szeretné, hogy a lányok bármilyen fiókjukhoz hozzáférjenek.

 „Rabszolgasorba fogom taszítani ezeket a ribancokat. Még, még, még, több órát fogok dolgoztatni velük. Úgy fogom dolgoztatni a ribancokat, mint a rabszolgákat. Rabszolgamunka, kész, minimum 10-12 óra naponta” 

– áll a vádirat bizonyítékai között.

A Tate fivérek azt állítják, az őket vádoló nők csak féltékenyek. Néhány nekik dolgozó nő ezt alá is támasztja, ketten azt állítják, nem osztották meg jövedelmüket és hangsúlyozták a férfiakhoz fűződő szoros személyes viszonyukat.

A vád szerint azonban nem szoros viszonyról van szó, hanem irányításról, például az új érkezők nem mehettek ki engedély nélkül. Az összegyűjtött iratokban Andrew Tate úgy fogalmaz, hogy Tristan és egy másik nő menedzseli a lánybizniszt, de az ő irányításával. 

 

A vádakról a BBC megkérdezte a Tate-fivéreket is, akik tagadták a vádakat, de ennél többet nem mondtak. 

 

A dokumentumban olyan üzenetek is szerepelnek, amelyben Andrew Tate először szerelmet és házasságot ígér, miközben ezzel vegyesen parancsokat ad ki, majd fenyegetni kezd és nemi erőszakra utal. Az egyik példában, az egyik állítólagos áldozattal való üzenetváltásban olyan szavak is feltűnnek az üzenetek között, mint a „ribanc” és a „kurva”. Az akta szerint az áldozat megkérte őt, hogy ne használja ezeket a szavakat.

A férfi később csoportos szexre kéri a nőt, aki először elzárkózik, utána azt mondja, minimun innia kell hozzá. Tate erre at mondja:

„Azt akarom látni, ahogy aláveted magad nekem. Fogd be a szád, te kurva, azt csinálod, amit mondok!”

Másik áldozat arról vallott, hogy nem tudta visszautasítani Tate-et, mert a férfi szex közben lefogta a fejét, és azt mondta, nem akar többet negatív üzeneteket kapni tőle, különben teherbe fogja ejteni, és bezárja egy házba. 

 

A Tate-fivérek házi őrizetét április elsején rendelték el, július végén oldották fel. Andrew Tate, aki a bíróságon vett részt a vádemelésen, azt mondta, hogy „nem ők az első jómódú férfiak, akiket igazságtalanul támadnak meg”, és hogy várakozással tekint az ártatlanságuk elé.

(Kiemelt képünkön Andrew Tate és testvére, Tristan Tate megbilincselve és rendőrök kíséretében érkezik egy bukaresti bírósági tárgyalásra 2023. január 10-én, ahol az állítólagos emberkereskedelem, nemi erőszak és bűnszövetkezet létrehozása miatt előzetes letartóztatásba helyezésük ellen benyújtott fellebbezésükről tárgyalnak. Fotó: Daniel MIHAILESCU / AFP)