Kirúgta a csaja, erre fel akarta robbantani a rendőrkapitányságot

Az ügyben ítélet született.

2022. május 2., 09:53

Szerző:

Vádat emeltek egy budapesti kerületi rendőrkapitányságot robbantással fenyegető férfi ellen, aki így akart bosszút állni az ott dolgozó volt párján – tájékoztatta a Fővárosi Főügyészség hétfőn az MTI-t.

Közleményükben azt írták:

az 58 éves férfi nem tudta elfogadni, hogy szakított vele a kapitányságon dolgozó nő, akivel tavaly április végéig élt élettársi kapcsolatban. Bosszút akart állni volt párján, ezért 2021. június 22-én reggel mobiltelefonról felhívta a 112-es segélyhívót azzal a valótlan állítással, hogy aznap délután bomba fog robbanni a kapitányságon.

 A férfit a bíróság pár hónappal korábban egy másik ügyben közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette. A mostani ügyben a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a férfit ugyancsak közveszéllyel fenyegetés bűntettével vádolja és végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta, valamint azt, hogy rendeljék el a korábbi felfüggesztett szabadságvesztés letöltését is.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Merész Márton/168.hu)