Sebészollóval nyolcvanszor megszúrta betegtársát a Honvédkórházban, a bíróság felmentette

A bíróság a gyilkosság vádja alól felmentette azt a kínai férfit, aki sebészollóval több mint nyolcvanszor megszúrta betegtársát a Honvédkórház Covid osztályán – a védelem szerint, nem biztos, hogy az áldozat nem halt volna bele a betegségbe amúgy is.

2023. január 30., 15:03

Szerző:

A szakácsként dolgozó kínai férfi 2020-ban tartózkodott a Honvédkórház Covid-osztályán, aki nyolcvanszor szúrta meg a lélegeztetőgépen lévő betegtársát, O. Mariannt, aki nem sokkal a támadás után életét vesztette – írja a Blikk. Az áldozat kórházba kerülése előtt tanárnőként dolgozott. A támadó őrjöngését a biztonsági őrök fékezték meg, azóta elmemegfigyelőben kezelik. 

A védelem álláspontját arra alapozta, hogy kétséget kizáróan nem lehet kimondani, hogy a sértett halálát a szúrások okozták, mert elképzelhető, hogy a betegségéből adódó állapota is a halálához vezetett volna. A bíróság a vádlottat a gyilkosság vádja alól felmentette és kényszergyógykezelésre ítélte.

(Kiemelt képünk: Mentőautó halad el a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ előtt a XIII. kerületben, a Pap Károly utcában. Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.