Előkerült Schadl György titkolt repülőgépe

A vádiratban nem szerepelt, de kisrepülője is volt Schadl Györgynek, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar korábbi elnökének, akit súlyos korrupciós bűncselekményekkel vádol az ügyészség.

2023. május 24., 19:41

Szerző:

A magyar légijármű-lajstrom szerint Schadl egy Piper PA-28 Cherokee típusú repülő tulajdonosa. Bár Schadlnak több vagyontárgyát lefoglalták, számtalan ingatlant, valamint készpénzt, valutát, ékszereket, órákat, a repülőről nem is esett szó a vádiratban – talált rá a G7 portál.

Számításaik szerint egy ilyen gép vadonatújan 200 ezer dollárért már kapható, használtan hozzáférhető 70 millió forint alatt is. azonban jóval olcsóbb, különösen a régebbi modellek.

Egy Schadl gépénél pár évvel fiatalabb repülőt például 44 ezer dollárért (15 millió forintért) hirdetnek – írta a szakportál, amely szerint valamikor 2018 után kerülhetett Schadl birtokába a szlovák cégtől.

Ekkor már feltehetően javában zajlottak a korrupciós cselekmények, amellyel a végrehajtói kar immár volt elnökét vádolják. A vádirat szerint az első öt millió forintos kenőpénzt 2018. május 22-én adhatta át Völner Pál akkori igazságügyi miniszterhelyettesnek – emlékeztet a G7.

(Kiemelt kép: Schadl György. Fotó: Miskolci Egyetem)