Ma tesz vallomást Völner Pál, meginoghat egy-két ember széke

Folytatódik a Schadl-Völner per a bíróságon: Völner továbbra is tagad is mindent, de szerinte tud olyat mondani, hogy egy-két embernek meginogjon a széke. 

2023. május 23., 09:59

Szerző:

Az utóbbi pár év egyik legjelentősebb korrupciós ügyének tárgyalása folytatódik, ma az eljárás másodrendű vádlottját, Völner Pál volt Fideszes államtitkárt hallgatják meg, aki az előkészítő ülésen nem vallotta magát bűnösnek, állítja, hogy nem állt Schadl Györggyel korrupciós kapcsolatban, jogtalan előny nem szerzett, nem élt vissza hivatali jogkörévél.

Völner tárgyalására az eddiginél is nagyobb figyelem irányul, ugyanis tanúként beidézték Varga Judit jelenlegi igazságügyminisztert, akivel Völner sms-ben egyeztetett a hivatali kinevezésekről, és ígéretük szerint az üzeneteket is fogják idézni, valamint Trocsányi László volt igazságügy miniszter tanúkénti meghallgatására is sor kerülhet.

Egy korábban kiszivárgott hangfelvételen Völner azt mondja feleségének, hogy „tud olyat mondani, hogy egy-két embernek meginogjon a széke”.

A vád szerint Völner Pál volt fideszes államtitkár és Schadl György Magyar Bírósági Végrehajtói Kar korábbi vezetője között korrupciós kapcsolat állt fenn: Völner Pál pozícióját felhasználva jól jövedelmező végrehajtói kinevezéseket osztott ki Schadl kérésére és ezért – a kinevezett végrehajtóktól kapott összegből – több részletben nagyjából nyolcvanhárom millió forintot fizetett az államtitkárnak, ő maga nagyjából 935 millió forintos jövedelemre tett szert.

Az ügy huszonkét vádlottja közül tízen már az előkészítő ülésen bűnösnek vallottak magukat, a többi tizenkét vádlott ügyében a tárgyalások egy hete kezdődtek Schadl György meghallgatásával, aki továbbra is ártatlannak vallja magát.

(Kiemelt képünkön: Schadl György és Völner Pál. Kiemelt kép: 168.hu montázs. Forrás: Miskolci Egyetem, MTI )

2024. április 29., 21:17

Megtörni látszik a kutasok ellenállása? Hétfő kora délutáni hatállyal a Mol az összes töltőállomásán 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát, vagyis – nagykereskedelmi árváltozás híján – az árrését. 

2024. április 29., 18:28

A Szabad Európa kiperelte az autópálya-koncessziós szerződés mellékleteit, és kiderült, hogy 15-17 ezer milliárd forintba kerülhet az adófizetőknek az, hogy a kormány kiszervezte a hazai gyorsforgalmiút-hálózat nagy részét. Az üzletet elnyerő hét magántőkealapról kiderült, hogy négy Szíjj László, három pedig Mészáros Lőrinc kormányközeli üzletember százszázalékos tulajdonában van – írja a lap.

2024. április 29., 16:47

Kedden túlnyomóan derült, száraz időre van kilátás. Európa időjárását egy kiterjedt anticiklon befolyásolja. Napközben többfelé megélénkül, kedden a Dél-Dunántúlon időnként meg is erősödik a délkeleti, keleti szél.

2024. április 29., 13:16

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.