Eltitkolta a lottónyereményt, pórul járt az önző férj

A férj eltitkolta lottónyereményének nagy részét felesége elől, ezért akár két évre börtönbe is mehet a Szegedi Törvényszék ítélete szerint.

2022. június 14., 10:57

Szerző:

A Szegedi Törvényszék másodfokon két év börtönbüntetést, két év közügyektől való eltiltást és 1,5 millió forint pénzbüntetést szabott ki arra a férfira, aki eltitkolta lottónyereménye egy részét a felesége elől – írja a 444.

A házaspár 2016 novemberében csaknem 900 millió forintot nyert a lottón, de a hatalmas nyeremény nem boldogságot hozott, hanem válást. A feleség adta be a válópert és a közösen szerzett vagyon megosztását kérte, amibe a férfi is beleegyezett. A szerződés szerint a feleségnek járt volna a nyeremény maradványának a fele. A nő ebből 150 millió forintot kapott meg, de később kiderült, hogy a férfi átverte, mivel nem 300, hanem 820 millió forint maradt az  összegből, így 410 millió forintot kellett volna utalnia a férjnek.

Az ügynek nincs vége másodfokon, mert a vádlott és védője fellebbezést nyújtott be. A végső ítéletet a Szegedi Ítélőtábla fogja meghozni.

(Kiemelt kép: illusztráció. Fotó: Máthé Zoltán / MTI)

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.