M. Richárd a börtönből: Buta voltam, minden rosszat csak magamnak köszönhetek

Fel akar hagyni az önpusztító életmóddal.

2021. október 4., 17:03

Szerző:

A Blikk exkluzív interjútszített a fogházban ítéletét töltő M. Richárddal, akit idén júniusban a Fővárosi Törvényszék jogerősen 3 évre  ítélt. M. Richárd a szombathelyi bv-intézetben sokkal szigorúbb körülmények között, magánzárkában tölti a büntetését. Ott adott interjút a Blikknek.

A Blikk riporterének kérdésére, hogy vágja-e már a centit, azt felelte a Dózsa György úti baleset elítéltje, hogy ha az összes kedvezményt megkapná, már holnap hazamehetne, de tudja, hogy ezért a nyilvánosság megkövezné. Azzal folytatta, hogy kint nem várja senki a két kutyáján kívül, akikre jelenleg a volt élettársa vigyázz. Van egy nevelt fia, de ő nem tartja vele a kapcsolatot. 

„Buta voltam, minden rosszat csak magamnak köszönhetek. Kamaszként vízilabdáztam, bokszoltam, majd testépítő lettem. Vendéglátósnak tanultam, de érettségi előtt az anyám elzavart hazulról. Nem volt különösebb oka, csak nem jöttünk ki egymással. Azonnal beszippantott az éjszakai élet. Fél évig kidobóként dolgoztam, eleinte nem volt pénzem, mindennap bundás kenyéren és sült krumplin éltem. Állandóan verekedtünk a konkurens bandákkal, és soha nem futamodtam meg. Aztán testőrként egy uzsorást védtem, az első milliómat már mellette kerestem” – mondta el M. Richárd. 

A Blikk riportere feltette a rejtélyes kérdést, hogy miért nem tudta magát meghúzni, M. Ricsi erre azt válaszolta: „Megbeszéltem a párommal, hogy a karácsonyt és a szilvesztert is Dubajban töltjük. Csakhogy újra lakhelyelhagyási tilalmat kaptam, ő pedig a barátnőjével elutazott oda. Ezen bepöccentem, felhívtam és összevesztem vele. Utána szívtam egy csík kokaint. Buta voltam, nem hittem, hogy baj lesz ebből. A rendőrség valahogy megneszelte, mert éjjel 11 óra előtt 18 autóval csapott le rám, majd újra letartóztattak.”

A börtönben sok dologra rádöbbent, próbál tanulni a hibáiból, hogy jobb ember legyen. Ha visszatér a szabad életbe, megkeres egy orvost, aki segít majd neki meggyógyulni. Szeretne kisgyereket is, ami mellé nem illik az önpusztító élet.

(Kiemelt kép: M. Richárd elsőrendű vádlott az ellene és további két ember ellen a 2017 májusában a fővárosi Dózsa György úton történt halálos közúti baleset ügyében indított büntetőper tárgyalásán a Pesti Központi Kerületi Bíróságon 2019. július 5-én. Fotó: Kovács Tamás / MTI)

 

Tegnap 19:56

Tizennégy év fegyházbüntetésre ítélte a Pécsi Törvényszék csütörtökön, nem jogerősen a "pécsi fekete angyalként" elhíresült férfi klinikai ápolót, aki egy koronavírusos beteg halálát okozta 2022 decemberében - tájékoztatta a bíróság az MTI-t.