Ferihegyi úti brutális baleset: folytatódik a hajtóvadászat

A rendőrség nagy erőkkel keresi és elfogatóparancsot adott ki a Ferihegyi úti baleset moldáv okozója ellen.

2024. április 21., 12:25

Szerző:

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság vasárnap délelőtt a honlapján.

A rendelkezésre álló adatok szerint a repülőtér irányából a város felé tartó Volkswagen Touareget Iavorschi Nicolai 21 éves moldovai állampolgár vezette.

Mint ismert, a 168.hu is beszámolt arról, hogy a ferihegyi gyorsforgalmi úton két halálos áldozatot követelő közlekedési baleset történt, melynek kapcsán a BRFK hét nepáli állampolgár ellen adott ki elfogatóparancsot.

A körözést segítségnyújtás elmulasztása miatt adták ki – írja a 24.hu.

A rendelkezésre álló adatok szerint ők ültek abban a bolgár rendszámú Volkswagen Touaregben, amely 2024. április 18-án 22 óra körül a Budapest XVIII. kerületében, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utca magasságában nekicsapódott egy szemben közlekedő autónak. A vétlen gépkocsit vezető férfi és utasa is meghalt.

A baleset körülményeit a Budapesti Rendőr-főkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja, az okozó és utasai után hajtóvadászatot indítottak.

A baleset miatt körülbelül kétszáz méteren keresztül törmelék, olaj, egyéb folyadék jutott a gyorsforgalmi útra, a szalagkorlátból is megsérült egy száz méteres darab. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság videón rögzítette a mentést:

A rendőrség közölte, hogy hajtóvadászat folyik a két halálos áldozatot követelő közlekedési baleset okozója után. A szerencsétlenség tegnap este tíz óra körül történt. A rendelkezésre álló adatok szerint egy, a város irányába haladó, bolgár rendszámú személygépkocsi ütközött egy szemből közlekedő, majd egy mögötte érkező magyar rendszámú autónak. A police.hu oldalon megtekinthetők az elfogatóparanccsal keresett személyek arcképei is.

(Kiemelt képünk: a mentés és a baleset helyszíne. Képernyőfotó az FKI által közzétett videóból)