Többszörös cserbenhagyásos gázolás, a sofőr azzal védekezett, hogy napszúrást kapott

A Budakörnyéki Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki először három személyt ütött el gépkocsijával, majd egy szembe közlekedő autónak is nekiment, de egyik esetben sem állt meg. 

2022. június 30., 10:36

Szerző:

A vádirat szerint 2020 júliusának végén az elkövető az éjszakai órákban vezette autóját Felsőnyáregyháza lakott területén. Mivel nem megfelelő sebességet választott, így nem tudta követni az út vonalvezetését. Haladása során így letért a jobb oldali útpadkára és elütötte az ott gyalogosan, egymás mögött közlekedő három sértettet. Mindhárom gyalogos megsérült. Egyikük könnyebb, másik súlyos, a harmadik pedig maradandó fogyatékossággal gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A 24.hu megkeresésére Nisóczi József Levente, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője elmondta, hogy a férfi a vallomásában azt mondta, hogy nem is észlelte azt, hogy elütötte a gyalogosokat. Azzal védekezett, hogy egész nap a tetőn dolgozott és napszúrást kapott. Emiatt rosszul érezte magát, s nem észlelte, hogy elsodorta volna az embereket, és ezért nem állt meg. A szóvivő hozzátette, hogy felfüggesztett szabadságvesztést és járművezetéstől való eltiltást kértek a férfire.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Merész Márton / 168)

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.