Hajtóvadászat: menekül a két ember halálát okozó sofőr

A XVIII. kerületben összeütközött három autó. Két ember az életét vesztette a balesetben. A vétkes sofőr menekül, a rendőrség hajtóvadászatot indított utána.

2024. április 19., 08:48

Szerző:

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászat indult utána – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság pénteken a police.hu oldalon.

Azt írták, hogy a rendelkezésre álló adatok szerint egy, a város irányába haladó, bolgár rendszámú személygépkocsi ütközött egy szemben közlekedő, majd egy mögötte érkező magyar rendszámú autónak.


A szemből érkező magyar rendszámú kocsiban egy középkorú férfi és nő a helyszínen életét vesztette, a külföldi rendszámú jármű vezetője és utasai elmenekültek, a mögöttük érkező autóban ketten – az elsődleges adatok szerint könnyebben – sérültek meg.


A baleset körülményeit a Budapesti Rendőr-főkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja, a balesetet okozó sofőr és utasai után hajtóvadászatot indítottak – áll a közleményben.

Egy sérült, két gyanusított

Békésen, a Kossuth Lajos utcában 2024. január 21-én 18 óra előtt pár perccel egy benzinkútról egymás után kanyarodott ki két teherkocsi. A hátul haladó sofőr úgy követte társát, hogy nem adott elsőbbséget egy segédmotoros kerékpárosnak. A fiatalember fékezett, el akarta kerülni az ütközést, de elesett. A teherautó vezetője kiszállt. Az előtte induló kollégája is látta a tükörből, hogy mi történt, ezért ő is megállt. Mindketten odamentek a fiúhoz, és az elsőbbségadást elmulasztó sofőr megkérdezte tőle, hogy megsérült-e. A fiatalember mondta, hogy fáj a lába, ennek ellenére a férfiak elmentek a helyszínről anélkül, hogy segítséget hívtak volna – írja a police.hu.

A sérült tizenéves nem emlékezett a teherkocsik rendszámára, és arra sem, hogy milyen feliratok voltak a járműveken. Azt mondta, hogy az egész túl gyorsan történt, ezért nem tudta megfigyelni az embereket és a járműveket sem. A rendőrök aprólékos adatgyűjtéssel másnapra kiderítették, hogy kik voltak a sofőrök. Kihallgatásukon mindketten elismerték, hogy hibáztak, amikor magára hagyták a sérültet. Bár az a férfi döntött így, aki nem adott elsőbbséget, de kollégája utóbb megbánta, hogy csak hallgatott, nem szólt semmit, és nem győzte meg őt arról, hogy mentőt, rendőrt kell hívniuk.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya mindkét férfit segítségnyújtás elmulasztása bűncselekménnyel gyanúsítja. A baleset körülményeinek vizsgálatát a rendőrség befejezte, és az ügy iratait továbbította az ügyészségre.

(Kiemelt képünk: Ütközésben összeroncsolódott személygépkocsi a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán 2024. április 19-én. Fotó:  MTI/Mihádák Zoltán)