Rendőrök számolták fel M. Richárd szilveszteri drogos buliját

2021. január 4., 17:38

Szerző:

A Dózsa György úti halálos baleset részbeni okozóját előállították, letartóztatását eddig rendre elutasította a bíróság.

Az ATV Híradó az újév első napján értesült arról, hogy az M. Richárdhoz köthető Nyugati téri pizzázóból 10 embert kábítószer birtoklás miatt előállítottak. A csatorna információnk szerint egyikük M. Richárd volt.

Az ATV kereste M. Richárdot és ügyvédjét is, aki azt írta, „ügyfelem az eljárás jelenlegi szakaszában nem kíván az üggyel kapcsolatban nyilatkozni", arra a kérdésre pedig, hogy vele, az ügyvéddel tudnak-e beszélni, úgy fogalmazott: „nem rendelkezem felhatalmazással arra, hogy a sajtó rendelkezésére álljak".

A csatorna híradója úgy tudja, három nő és hét férfi szórakozott a pizzázóban. A rendőrség még szilveszter este kihallgatta őket és a járványügyi szabályok megsértése miatt 60 napra bezáratta az éttermet. Az ATV emlékeztet, hogy részben M. Richárd okozta azt a Dózsa György úti balestet 2017 tavaszán, amelyben 2 ember életét vesztette. Mercedesével 135-140 km/óra közötti sebességgel haladt, amikor a Kassák Lajos utcából egy, szabálytalanul, kis ívben kanyarodó autóval összeütközött.

A férfit egy hónappal ezelőtt is elkapták, decemberben jogosítvány nélkül furikázott a Váci úton, ezen kívül M. Richárdot korábban a kecskeméti maffiaperben,  letöltendő fegyház büntetésre ítélték.

Az ügyben a csatorna megkereste a BRFK-t is, ahol megerősítették, hogy szilveszterkor bezárattak egy belvárosi vendéglátóhelyet, és 10 embert előállítottak kábítószer fogyasztás illetve birtoklás miatt. M. Richárddal kapcsolatos értesüléseiket azonban nem erősítették meg, de nem is cáfolták - írja az ATV híroldala.