Vádat emeltek a józsefvárosi leszakadt galéria miatt

A Budapesti VIII. Kerületi Ügyészség vádat emelt azzal az üzlettulajdonossal szemben, aki a józsefvárosi kisboltja galériáját nehéz árukkal túlterhelte, ami ennek következtében leszakadt, és a balesetben egy ember meghalt – közölte a Fővárosi Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

2023. október 19., 09:30

Szerző:

A vádirat szerint a vádlott 2002 óta üzemeltette a tulajdonában lévő VIII. kerületi élelmiszerüzletet, ami egy galériázott helyiségben működött. A vádlott nem rendelkezett a galéria terhelhetőségére vonatkozó adatokkal, ennek ellenére azt raktárként használta. Hozzátették, hogy

2021. december 28-án délelőtt a túlterhelt galéria végül leszakadt, és annak szerkezete, valamint a galérián tárolt tárgyak az üzletben tartózkodó alkalmazottra, valamint az akkor szintén az üzletben tartózkodó üzletkötőre zuhantak.

A balesetben az üzlet alkalmazottja könnyebben megsérült, az üzletkötő azonban a leszakadt törmelék alá szorult és a helyszínen meghalt – írták.

 A józsefvárosi élelmiszerbolt raktárként használt leszakadt galériája 2021. december 28-án 11 óra után a Baross utcában. Fotó: Police.hu

Hangsúlyozták, hogy a baleset azért következett be, mert a vádlott megszegte a munkavédelmi rendelkezéseket, ezen belül nem gondoskodott a megfelelő szerkezetű és szilárdságú galériaszint kialakításáról, illetve nem alakított ki megfelelő raktárt az üzletben tárolt áruk részére. A Budapesti VIII. Kerületi Ügyészség a tulajdonost halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádolja, és vele szemben fogházbüntetés kiszabását indítványozza – áll a közleményben.

(Kiemelt képünkön: egy józsefvárosi élelmiszerbolt raktárként használt galériája szakadt le 2021. december 28-án 11 óra után a Baross utcában. Fotó: Police.hu)