Videó - Dizájnerdrogot árultak, lekapcsolták őket

Elfogtak egy szegedi férfit, aki hónapokig árult drogot saját otthonában - közölte a rendőrség a honlapján szombaton.

2022. október 15., 11:06

Szerző:

A szegedi nyomozók szerdán fogták el a helybeli férfit, aki Móra utcai otthonában árulta a kristály fantázianevű drogot. Az amfetaminszármazékok közé tartozó N-etil-norpentedron hatóanyag-tartalmú új pszichoaktív anyagot több fogyasztónak is értékesítette az elmúlt hónapokban. A fogyasztókat a rendőrök szintén elfogták, és előállították.

A 46 éves férfit őrizetbe vették. Kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt indult ellene eljárás, kezdeményezték letartóztatását - olvasható a police.hu-n.

Győrben is drogot fogtak

A rendőrség azt is közölte, hogy a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága és a Győri Rendőrkapitányság munkatársai kábítószer kereskedelem bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt szervezték meg két férfi elfogását.

A rendőrök mindkét férfi lakóhelyén 2022. október 14-én végeztek kutatást. M.Márk 24 éves győrújbaráti tartózkodási helyén 98 tő kifejlett indiai kendert, valamint műanyag vödrökben tárolva nagy mennyiségű zöld színű kábítószergyanús növényi anyagmaradványt, zacskókba csomagolva kábítószergyanús rózsaszínű tablettákat, valamint a hűtőszekrényből nagyobb mennyiségben kábítószergyanús fehér port foglaltak le. A növények fejlődését professzionális eszközökkel, infralámpákkal, öntöző- és levegőztetőrendszerrel biztosították. Ezután a nyomozók kutatást tartottak M. Márk másik győri címén is, melynek során különböző zacskókba csomagolva nagy mennyiségű kábítószergyanús fehér port, rózsaszínű kábítószergyanús tablettákat, valamint zöld színű anyagmaradványt foglaltak le, továbbá ezen a helyszínen is professzionális cannabis ültetvény üzemeltetéséhez szükséges eszközöket, gépeket találtak.

Mivel a nyomozás során információk merültek fel arra vonatkozólag, hogy M. Márk a bűncselekményt bűntársával, Ü. Péter 39 éves győri lakossal együtt követte el, a rendőrök intézkedéseket tettek nevezett személy elfogására is. Ü. Péter a rendőri intézkedés elől elmenekült, tartózkodási helye jelenleg ismeretlen, vele szemben elfogatóparancsot kibocsájtására került sor.

Ü. Péter győri tartózkodási helyén végzett kutatás során kábítószergyanús fehér por valamint zöld színű anyagmaradvány került lefoglalásra. A lakcímen tartózkodott nevezett barátnője is, akit a rendőrök kábítószer birtoklása vétsége elkövetése miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

A Somogy Megyei Főügyészség gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, akinek a kutyái olyan súlyosan megsebesítettek egy idős asszonyt, hogy kórházba kellett szállítani. A sértett a kutyatámadás során szerzett sérüléseivel összefüggő keringési elégtelenség miatt hunyt el.