Bedrogozva írta a saját vérével a mozdony ablakára, hogy HELP

A még nem ismertetett kábítószer hatása alatt álló lengyel állampolgárságú férfi csak fel akart szállni a Mosonmagyaróvárnál közlekedő vonatra, ezért előbb megállította, majd bedobálta az ablakait, és a saját vérével ráírta a mozdony szélvédőjére, hogy HELP.

2022. október 13., 12:04

Szerző:

Idén májusban egy 35 éves, lengyel állampolgárságú férfi akarta megállítani Mosonmagyaróvárnál az arra közlekedő vonatot. A sínpárra állt, majd az utolsó pillanatban elugrott a 140 km/órás sebességről vészfékező vonat elől. A férfi, mivel fel akart szállni a vonatra, de nem nyitották ki neki az ajtókat, kövekkel kezdte el dobálni a kocsik ablakait. A bent lévő utasok próbáltak félrehúzódni a berepülő lövedékek elől – olvasható a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség közleményében. Nyolc ablak és egy ajtóablak betörése után, ami több, mint 3,4 millió forintos kárt okozott, a férfi mindkét csuklóját megvágta, és vérével a mozdony szélvédőjére írta, hogy HELP (vagyis: segítség). 

A vonaton a mozdonyvezetőn kívül 25-30 utas tartózkodott, akiknek testi épsége is veszélybe került a betört ablakokon berepülő kövek miatt. A férfit letartóztatták, és közlekedés biztonsága elleni bűntett és rongálás miatt vádat emeltek ellene. Az eljárás során a férfi vérében kábítószert mutattak ki, tette elkövetésekor is bódult állapotban volt. Akár négy és fél évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható rá. 

(Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: Shutterstock.com.)

 

00:01

Fennállása huszadik évfordulójához érkezett az MVM Partner Zrt., Magyarország legnagyobb villamosenergia-nagykereskedője. Az elmúlt két évtizedben a társaság nagy utat bejárva és jelentős mérföldköveket elérve számos módon járult hozzá a magyar villamosenergia-rendszer ellátásbiztonságához és a rezsicsökkentés biztosításához.