Bedrogozva írta a saját vérével a mozdony ablakára, hogy HELP

A még nem ismertetett kábítószer hatása alatt álló lengyel állampolgárságú férfi csak fel akart szállni a Mosonmagyaróvárnál közlekedő vonatra, ezért előbb megállította, majd bedobálta az ablakait, és a saját vérével ráírta a mozdony szélvédőjére, hogy HELP.

2022. október 13., 12:04

Szerző:

Idén májusban egy 35 éves, lengyel állampolgárságú férfi akarta megállítani Mosonmagyaróvárnál az arra közlekedő vonatot. A sínpárra állt, majd az utolsó pillanatban elugrott a 140 km/órás sebességről vészfékező vonat elől. A férfi, mivel fel akart szállni a vonatra, de nem nyitották ki neki az ajtókat, kövekkel kezdte el dobálni a kocsik ablakait. A bent lévő utasok próbáltak félrehúzódni a berepülő lövedékek elől – olvasható a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség közleményében. Nyolc ablak és egy ajtóablak betörése után, ami több, mint 3,4 millió forintos kárt okozott, a férfi mindkét csuklóját megvágta, és vérével a mozdony szélvédőjére írta, hogy HELP (vagyis: segítség). 

A vonaton a mozdonyvezetőn kívül 25-30 utas tartózkodott, akiknek testi épsége is veszélybe került a betört ablakokon berepülő kövek miatt. A férfit letartóztatták, és közlekedés biztonsága elleni bűntett és rongálás miatt vádat emeltek ellene. Az eljárás során a férfi vérében kábítószert mutattak ki, tette elkövetésekor is bódult állapotban volt. Akár négy és fél évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható rá. 

(Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: Shutterstock.com.)

 

18:22

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

16:30

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

15:42

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

15:24

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.