Plakátrongálás miatt rabosították a Kutyapárt egyik passzivistáját, de legalább egy jót evett a menzán

A hatóság szerint egy másik kutyapárti társával matricákat ragasztottak a kormány nemzeti konzultációját hirdető plakátra.

2021. október 20., 17:56

Szerző:

Rongálás gyanúja miatt kihallgatták és rabosították a Magyar Kétfarkú Kutyapárt (MKKP) Baranya megye 3-as számú választókerületében induló képviselőjelöltjét, Pinczehelyi Zitát. A viccpárt jelöltjének azért kellett megjelennie a rendőrségen, mert a hatóság szerint egy másik kutyapárti társával matricákat ragasztottak a kormány nemzeti konzultációját hirdető plakátjára.

Pincehelyi Zita Facebook-oldalán azt írta:

„Valami rettenetes félreértés nyomán a mai délelőttöt a rendőrségen töltöttem. Kihallgattak, rabosítottak (megint, basszus), aztán hazakísértek házkutatni. (Megbilincselni, bezzeg, nem voltak hajlandóak, bárhogy bizonygattam, hogy veszélyes vagyok.) Állítólag bizonyítékuk van, hogy én ragasztottam föl ezeket a matricákat Fulmer Gergely MKKP tettestársammal. Még gondolkodom, de egyelőre nem jut eszembe semmi.

Pedig olyan jó fejek voltak mindannyian, de tényleg! Hatalomra kerülésük esetén: »Fizetésemelést a rendőröknek!« ❤️ A menza mindenesetre jó, a harcsapörkölt pazar, ha a parlament nem jön össze, a rendőrséghez épülök be. Hátha elévül addig a priuszom” – áll a posztban.

 

 

(Kiemelt kép: Állítólag ezt a plakátot rongálta meg Pincehelyi Zita, az MKKP Baranya megyei passzivistája. Fotó: Pincehelyi Zita)

 
 
 
 
 

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.