Játékpisztolyos rablókat fogtak a rendőrök Szigetszentmiklóson

A két férfi nem először került szembe a hatóságokkal erőszakos vagy vagyon elleni bűncselekmények miatt. Céljuk ez alkalommal is bűnös volt, körülbelül 30 millió forint értékű arany és ezüst ékszerre fájt a foguk.

2023. december 8., 17:31

Szerző:

Két férfi szeretett volna kirabolni december 6-án egy ékszerboltot Szigetszentmiklóson, ehhez alaposan felkészültek: dupla nadrágot, maszkot, gumikesztyűt, kapucnit húztak – olvasható a police.hu oldalon. A gyanú szerint Sz. István 2023. december 6-án délután a támadás előtt egy közeli buszmegállóban, sporttáskával a kezében várta ismerősét. Miután az megérkezett, megkezdték a terepszemlét, körbejárták az ékszerbolt épületét és kivártak kicsit, amikor döntöttek, beléptek az üzletbe. Míg B. József az ajtóban állt, társa elővette a játék pisztolyt, a pultra dobta táskáját és közölte az eladóval, hogy „ez egy rablás”, kezdjen pakolni. Ekkor érkeztek szigetszentmiklósi és vármegyés rendőrök a helyszínre és meghiúsították a rablást. A támadókat pillanatok alatt a földre vitték, és megbilincselték.

A vallomást mindketten megtagadták, egyikük a gyanúsítása ellen is panaszt terjesztett elő. A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság jelentős értékre elkövetett rablás bűntettének kísérlete miatt folytatja velük szemben a büntetőeljárást, mindketten őrizetben vannak, letartóztatásukat kezdeményezték.

(Képünk illusztráció / Pexels)