Gina-terjesztőket kapott el a rendőrség

Öt liter Gina volt a lakásban. 

2023. március 14., 11:55

Szerző:

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Kábítószer Bűnözés Elleni Osztály, a VII. Kerületi Rendőrkapitányság és a Bűnügyi Bevetési Osztály 2023. március 10-én reggel ütött rajta egy erzsébetvárosi lakáson, ahol bűnügyi információik szerint kábítószerrel kereskedtek. A lakásban a rendőrök több mint öt liter kábítószergyanús folyadékot találtak, amelyből a drogteszt GBL-t mutatott ki, olvasható a rendőrség honlapján. A Gina néven is ismert szeren kívül a drog adagolásához használt üvegcséket, valamint csaknem egymillió forintot foglaltak le.

A kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt kihallgatott 38 éves Cs. Árpád és a 40 éves M. Géza beismerő vallomást tettek. Elmondták, hogy az internetről illegálisan beszerzett anyagot maguk is rendszeresen használták, és baráti körükben értékesítették. Olyan adat az eljárás során eddig nem merült fel, hogy a kábítószert más bűncselekmény elkövetéséhez használták volna.

A nyomozást folytató VII. Kerületi Rendőrkapitányság a két gyanúsítottat őrizetbe vette, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. Vásárlóik azonosítása a további nyomozás feladata.​

(Kiemelt képünk pillanatkép) 

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.