Fenyőfaárust próbáltak megölni egy piacon, a polgármesterjelölt lépett közbe

Disznóvágó késsel akarta leszúrni a fenyőfaárust egy férfi Pesterzsébeten, mert szerinte a kereskedő az unokája gyilkosa.

2023. december 23., 17:15

Szerző:

Egy felháborodott férfi böllérkéssel próbálta leszúrni az egyik fenyőfaárust a Pesterzsébeti piacon szombat délelőtt, a tragédiát Soroksár polgármesterjelöltje, Bereczki Miklós akadályozta meg – írta a Blikk. A cikk szerint az egyik fenyőfaárus hangos vitába keveredett két személlyel, akik azt állították, az árus a közelmúltban megölte egyikük unokáját. A veszekedés után az ingerült férfi eltűnt, majd néhány perc elteltével visszatért, a kezében egy 20-25 centiméter pengehosszúságú böllérkéssel.

A férfi azt kiabálta, hogy megöli a karácsonyfaárust, eközben megbotlott, Bereczki Miklós ekkor egy társával odarohant a standhoz, hogy kicsavarja a támadó kezéből a kést. Végül senki sem sérült meg és értesítették a rendőrséget. A politikus az egyenruhások kiérkezéséig a kést eltette, majd az intézkedés során átadta azt a hatóságnak.

A férfi, akit az illetékes kapitányságon kihallgattak, a helyszínen többször is elismerte, hogy a fenyőfaárust meg akarta ölni az unokája meggyilkolása miatt, akit a közelmúltban Gyálon, egy disznóólban rejtett el az elkövető.

Az LMP Pesterzsébeti tagozata a Facebookon később azt írta: „Bereczki Miklós soroksári LMP-s Zöld polgármester-jelölt (jelenleg is önkormányzati képviselő) és egy állampolgár gyilkosságot akadályozott meg a Tátra téri piacon”.

 (Képünk illusztráció / Forrás: Pexels.com/Cottonbro Studio)