Feladta magát a csicsói vállalkozó megölése miatt körözött férfi

Őrizetbe vették, és megkezdődött a 44 éves gyanúsított kihallgatása Győrben.  

2023. május 26., 15:19

Szerző:

Ahogy arról a kedden a szlovák Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) és a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) vezetői beszámoltak, négy főt gyanúsítanak a csicsói vállalkozó, Szűcs Tibor megölésével. Három személyt már korábban elfogtak, és eljárás alá vontak. A negyedik körözött gyanúsított Sárközi Gergely feladta magát, önként jelentkezett ma délelőtt a Győri Rendőrkapitányságon – írja a polce.hu. A KR NNI Életvédelmi és Célkörözési Főosztály nyomozói bűnügyi őrizetbe vették, és megkezdődött a 44 éves gyanúsított  kihallgatása Győrben.  

 

Május közepén meggyilkolták és elásták Magyarországon az eltűntként keresett csicsói vállalkozót, akit nagy erőkkel kerestek a szlovák hatóságok is. Szűcs Tibor holtteste Pápa közelében került elő. A szlovák vállalkozónak május másodikán veszett nyoma, Komáromfüssön látták utoljára. Eltűnését követően a NAKA razziát tartott a községben, ahol a férfi egy ingatlannal rendelkezik, amit bérbe adott. Eltűnése napján állítólag a bérleti tartozást ment felvenni. A rendőrségi akció során vérnyomokat, valamint egy töltényhüvelyt találtak a helyszínen. A férfi Audi Q7 típusú autóját kiégve találták meg Pápa közelében.

(Kiemelt képünkön: Pápaszetéren vérnyomokat, valamint egy töltényhüvelyt rögzítenek a nyomózók. Kép forrása: police.hu)

 

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.