Barátságos embernek ismerték a brutálisan meggyilkolt csicsói vállalkozót

A férfi holttestét Pápa közelében találták meg, a rendőrségnek már vannak gyanúsítottjai az ügyben.

2023. május 22., 18:48

Szerző:

Mint korábban beszámoltunk róla, A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) munkatársai megtalálták az eltűnt csicsói vállalkozót, Szűcs Tibort. A férfit meggyilkolták – betörték a koponyáját –, megcsonkították, elásott holttestére Pápa közelében bukkantak rá.

A Blikk ellátogatott a határon túli Csicsóra és mint írják, a helybéliek kimondottan közvetlen, jó modorú, barátságos embernek ismerték a módos építési vállalkozót, mindenki azt találgatja, miért kellett ilyen brutális véget érnie az életének. A lap szerint a meggyilkolt férfi szülei és testvére a falu szélén élnek, Szűcs Tibor pedig néhány száz méterre onnan, egy impozáns házban lakott. Volt egy hatéves kislánya is, aki az édesanyjával él Komáromban. Az áldozat testvére nem nyilatkozott, az ügy részleteiről csak a nyomozás lezárulta után hajlandó beszélni – írta a Blikk.

A vállalkozónak három héttel ezelőtt veszett nyoma miután Komáromfüssre utazott, hogy a kiadott háza bérleti díját beszedje. Az üzletembert ekkor látták élve utoljára, majd nyolc napig tartó bizonytalanság után a luxusautóját 80 kilométerre, Pápa környékén találták meg kiégve, a holttestét pedig a közelben ásták el a gyilkosai.

Eltűnése napján még a testvérénél vacsorázott, nagyon nehezen akart elmenni, bárcsak maradt volna – idézte egy közeli ismerős szavait a lap. A maffialeszámolásokra emlékeztető gyilkossági ügyben a hatóságok három embert gyanúsítanak: a nyomozók szerint K. Erik és Ladislav Sz. együtt ölte meg a vállalkozót a kiadott ház teraszán. Előbbi bérelte a házat az áldozattól, utóbbit hazánkban fogták el, de a gyilkosságban közreműködhetett a győri születésű S. Gergely magyar állampolgár is, őt egyelőre nem találják, ezért elfogatóparancsot adtak ki ellene.

A szlovák rendőrség a magyar hatóságokkal együttműködve dolgozik az ügyön, melynek előzetes eredményei arra utalnak, hogy szándékos, előre eltervelt emberölés történhetett. Részletes tájékoztatást kedd délután adnak egy közös sajtótájékoztató keretében Budapesten.

(Fotó: MTI / Sóki Tamás)