Fejszével ütötte a kutya fejét az állatkínzó, mert haragudott a szomszédaira

A tulajdonosok az állatot azonnal orvoshoz vitték, azonban a szakszerű ellátás után az állatot három nap múlva el kellett altatni.

2021. szeptember 29., 08:28

Szerző:

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség állatkínzás vétsége miatt emelt vádat az ellen az idős férfi ellen, aki egy fejszével megütötte a szomszédja kutyáját, írja az ugyeszseg.hu

A vád szerint vádlott és szomszédjai között már hosszabb ideje rossz volt a viszony a macskák miatt, mivel a vádlott rendszeresen sérelmezte, hogy a szomszéd macskái rendszeresen átjárnak hozzá és megeszik az állatainak kitett élelmet.

2021. június 27-én 21:00 óra körül az idős férfi ingatlanára átszökött a szomszédból egy fajtatiszta tacskó kutya. Amint a vádlott ezt észlelte, felvett egy fejszét és azzal kétszer nagy erővel ráütött az állat fejére.

A kutya gazdái rövidesen keresni kezdték az állatot, becsengettek a vádlotthoz, aki ekkor a tacskót a két hátsó lábánál fogva kilökte az utcára, a járdára.

A tulajdonosok az állatot azonnal orvoshoz vitték, azonban a szakszerű ellátás után az állatot három nap múlva el kellett altatni.

A vádlott a kutyát indokolatlanul oly módon bántalmazta, hogy az önmagában is alkalmas volt maradandó egészségkárosodás kialakulására, a sérülések következtében a szakszerű ellátás ellenére az állat rövid időn belül elpusztult.

Az ügyben a nyomozást a Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság folytatta le.

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen állatkínzás vétsége miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki, továbbá a bűncselekmény elkövetésének eszközét, a fejszét kobozza el, írja az ugyeszseg.hu

Tegnap 19:56

Tizennégy év fegyházbüntetésre ítélte a Pécsi Törvényszék csütörtökön, nem jogerősen a "pécsi fekete angyalként" elhíresült férfi klinikai ápolót, aki egy koronavírusos beteg halálát okozta 2022 decemberében - tájékoztatta a bíróság az MTI-t.