Csirkepörköltöt ígért, helyette lenyúlt 800 ezer forintot

Amíg a férfi elment beszerezni a pörkölt hozzávalóit.

2022. február 12., 11:05

Szerző:

Tavaly február 20-án bejelentés érkezett a rendőrségre arról, hogy előző napon kifosztottak egy ágyhoz kötött férfit és fiát – írja a police. hu. A fiatalabb sértett néhány nappal korábban megismerkedett egy 27 éves tatárszentgyörgyi nővel, akit elvitt az édesapjával közösen lakott házba, ahol szexuális kapcsolatot létesítettek anyagi ellenszolgáltatás fejében. A férfi a nő fizetségét egy pénzkazettából vette ki, ám óvatlan volt. Az asszony vélhetően meglátta, hogy a dobozban nagyobb mennyiségű készpénz van, amit elmondott egy közeli ismerősének, Cs. Csaba kecskeméti lakosnak.

A páros ezután kieszelt egy tervet. Február 19-én megjelentek a sértett háznál, és felajánlották, hogy kitakarítanak; sőt, az asszony csirkepörköltet is főz korábbi szexuális partnerének, valamint az ingatlanban tartózkodó édesapjának, aki betegségénél fogva ágyhoz kötött. A fiatal áldozat kapott az alkalmon, a kazettából magához vett egy kisebb pénzösszeget, és elment a boltba, beszerezni a pörkölt hozzávalóit.

Bár rövid idő elteltével hazaérkezett, „segítőit” már nem találta a házban; a páros a pénzkazettával együtt – amelyben személyi okmányokon kívül 800 ezer forint is volt – gyorsan kereket oldott. Cs. Csaba a pénz tetemes részét azonnal elköltötte: egy személygépkocsit vásárolt közvetlenül a lopás után. A tatárszentgyörgyi asszonyt a rendőrök még a bejelentést napján elfogták, míg társát fél nappal később. Kifosztás bűntette és közokirattal visszaélés vétsége elkövetésének megalapozott gyanúja miatt mindkettejüket kihallgatták és őrizetbe vették.

A járásbíróság Cs. Csabát letartóztatta, a nővel szemben pedig bűnügyi felügyeletet rendelt el. Az asszony kétes szabadsága azonban nem tartott sokáig: néhány nappal később levágta a lábáról a nyomon követő technikai eszközt, és elhagyta a bíróság által kijelölt tartózkodási helyét. A rendőrök ismét elfogták, a bíróság pedig elrendelte a letartóztatását. Az asszony a kifosztáson kívül fogolyszökés vétségével is gyanúsítható. A könnyű pénzen szerzett autót a nyomozók a vagyonvisszaszerzés érvényesítése érdekében lefoglalták. A Kecskeméti Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai az ügyben a nyomozást befejezték, és az iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségre.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: 168.hu / Merész Márton)

 
 
 

A Kecskeméti Járási Ügyészség többrendbeli gyermekpornográfia és más bűncselekmények miatt vádat emelt egy férfival szemben. Az elkövető népszerű internetes játékokba bekapcsolódva 14 kiskorú fiúval alakított ki bizalmi kapcsolatot, amelynek köszönhetően tőlük intim fotókat és videókat szerzett meg. A vádlott a tényleges kilétét úgy leplezte, hogy mindehhez egy külföldön élő fiatal ismerőse arcképét jogellenesen felhasználta.