Büntetőfékezés után: „a rendőrség megtette a szükséges intézkedéseket”

Vélhetően egy rendőr büntetőfékezett egy autós előtt Budapesten. Az életveszélyes helyzetet egy mellettük haladó kocsi fedélzeti kamerája rögzítette az M1-M7 közös bevezető szakaszán. A büntetőfékezés után a rendőr nem igazoltatott és nem szállt ki az autóból.

2024. augusztus 14., 14:01

Szerző:

A Budapesti Autósok oldalán nyilvánosságra hozott felvételen az látszik, hogy egy közlekedési konfliktus után balról kielőzi a rendőrségi furgon a kocsit, majd bevág elé és szinte állóra fékez előtte. A rendőrség közleményben ítélte el a helyzetet, ahogy fogalmaznak: megtették a szükséges intézkedéseket a büntetőfékezés kapcsán.

Az RTL kérdéseire azonban nem árulták el, hogy ez mit jelent.

A csatorna úgy tudja: a Pest megyei főkapitányság egyik rendőre vezette a rendőrautót.

A Budapesti Autósok olvasója szerint a büntetőfékezés után

„Nem szállt ki a rendőr, szirénát nem kapcsolt, nem igazoltatott. Egyedül ült az autóban, társa nem volt. Tükörből úgy láttam, hogy közel állóra fékeztek, de nem álltak meg. A fékezés után besorolt a BAH csomópont felé tartó sávba, sokáig mögöttem jött pár autó távolságra, majd az Alkotás úton előzött meg.”

Ugyanakkor egyelőre nem tudni, hogy valóban rendőr vezette-e a járművet.

Büntetőfékezésbe kezdett: videón a felelőtlen sofőr akciója

Egy kisteherautó fedélzeti kamerája rögzítette, amint Veszprém megyében egy sofőr nem engedi, hogy a furgon megelőzze, és többször is szinte állóra fékez előtte – írtuk néhány nappal ezelőtt.

Ebéd után, kisteherautójával indult haza Pintér István, a Pécselyt Tótvázsonnyal összekötő úton haladt, ahol alig volt forgalom – derül ki az RTL riportjából. A szőlőhegyek között kanyargó kis szakaszon több beláthatatlan rész is van, de jó pár helyen lehet előzni. Egy ilyen helyen ért utol két, lassan haladó kocsit Pintér István, az egyik jármű azonban büntetőfékezésbe kezdett. 

Gyorsított, majd le akarta szorítani 

A kőművesként dolgozó férfi elmondta, a lassú haladás egyáltalán nem szokatlan, a kanyargós szakaszon ugyanis sok turista lassan vezet és élvezik a táj látványát. Pintér István a Híradónak elmondta, az első autót megelőzte, ahogy viszont a másik kocsi mögé ért megállapította, hogy őt is meg tudja előzni. Erre viszont az autós gyorsítani kezdett, sőt le is akarta szorítani István az útról. 

Fékezgetett, igazából nem is tudtam mire vélni a dolgot 

– magyarázta a férfi, akinek a járművében található fedélzeti kamera mindent felvett. Így a videón az is látszik, ahogy a Skoda sofőrje lehúzza az ablakot. 

Próbált leszorítgatni, meg egy valamilyen rendőrségi papírt lobogtatott, de olyan papírt még soha nem láttam egy rendőrnél se, még a tévében sem, úgyhogy biztosan nem rendőr volt 

– tette hozzá. 

Veszélyben érezte magát 

Pintér István elmondta, nagyon sokat vezet, de ennyire még soha nem érezte magát veszélyben. A férfi a videót a veszprémi rendőrségnek is elküldte, akik már vizsgálják a felvételt. Az, hogy a másik autósnak mi lehetett a probléma, nem derült ki. 

(Kiemelt kép: Budapesti Autósok)