Büntetőfékezésbe kezdett: videón a felelőtlen sofőr akciója

Egy kisteherautó fedélzeti kamerája rögízette, amint Veszprém megyében egy sofőr nem engedi, hogy a furgon megelőzze, és többször is szinte állóra fékez előtte.

2024. augusztus 8., 12:38

Szerző:

Ebéd után, kisteherautójával indult haza Pintér István, a Pécselyt Tótvázsonnyal összekötő úton haladt, ahol alig volt forgalom – derül ki az RTL riportjából. A szőlőhegyek között kanyargó kis szakaszon több beláthatatlan rész is van, de jó pár helyen lehet előzni. Egy ilyen helyen ért utol két, lassan haladó kocsit Pintér István, az egyik jármű azonban büntetőfékezésbe kezdett. 

Gyorsított, majd le akarta szorítani 

A kőművesként dolgozó férfi elmondta, a lassú haladás egyáltalán nem szokatlan, a kanyargós szakaszon ugyanis sok turista lassan vezet és élvezik a táj látványát. Pintér István a Híradónak elmondta, az első autót megelőzte, ahogy viszont a másik kocsi mögé ért megállapította, hogy őt is meg tudja előzni. Erre viszont az autós gyorsítani kezdett, sőt le is akarta szorítani István az útról. 

Fékezgetett, igazából nem is tudtam mire vélni a dolgot 

– magyarázta a férfi, akinek a járművében található fedélzeti kamera mindent felvett. Így a videón az is látszik, ahogy a Skoda sofőrje lehúzza az ablakot. 

Próbált leszorítgatni, meg egy valamilyen rendőrségi papírt lobogtatott, de olyan papírt még soha nem láttam egy rendőrnél se, még a tévében sem, úgyhogy biztosan nem rendőr volt 

– tette hozzá. 

Veszélyben érezte magát 

Pintér István elmondta, nagyon sokat vezet, de ennyire még soha nem érezte magát veszélyben. A férfi a videót a veszprémi rendőrségnek is elküldte, akik már vizsgálják a felvételt. Az, hogy a másik autósnak mi lehetett a probléma, nem derült ki. 

A felvétel itt nézhető vissza:  

Félrenézett sávváltás az M5-ösön 

Amint arról lapunk is beszámolt kicsin múlott, hogy nem történt tragédia az M5-ös kivezető szakaszán. Egy BKV-busz sofőrje ugyanis alaposan benézte a sávváltást, így pedig majdnem a szalagkorlátnak nyomott egy Ford Fiestát. Az elképesztő pillanatokat egy másik autós fedélzeti kamerája rögzítette. A felvételen jól látható a balesetveszélyes pillanat, amikor a BKV-busz sávot akar váltani, ám feltehetően a sofőr nem vette észre a holttérben tartozókdó autóst, a kormányt pedig gyakorlatilag ráhúzta a Fordra. Óriási szerencse, hogy nagyobb baj nem történt, az autó sofőrje ugyanis a padkáról lehajtva nem vesztette el az uralmát a jármű felett. 

(Kiemelt képünk forrása RTL Híradó videorészlet) 

Tegnap 17:41

Kedden is marad az országban az őszi időjárás. S bár nap közben egyre többfelé felszakadozik a felhőzet, de azért maradnak tartósan borult tájak.

Tegnap 15:29

Magyarország 2020 óta nem változtatta meg az uniós joggal szembenálló menekültügyi törvényeit, amelyek az Európai Bíróság 80 milliárd forintos bírságot szabott ki rá. Az Európai Bizottság nem egyezkedik tovább, így 80 milliárd forintnyi összeget kell az országnak kifizetni.