Élettársa halálát okozta, majd a macskára kente

Érdekes magyarázattal állt elő a gyilkossággal vádolt férfi. 

2022. január 29., 20:15

Szerző:

A bíróság elrendelte annak a 62 éves kiskunlacházi férfinek a bűnügyi felügyeletét, aki a gyanú szerint bántalmazta élettársát, majd a fűtetlen otthonukban sorsára hagyta. Az asszony öt nappal később meghalt – írta szombaton a police.hu.

Az eszméletlen állapotban lévő asszonyra fia talált rá, aki látogatóba ment édesanyjához egyik délután. A férfi azonnal mentőt hívott a padlón fekvő, életveszélyes állapotban lévő asszonyhoz, aki az orvosi ellátás ellenére meghalt. Az igazságügyi orvosszakértői boncolás a 61 éves asszony testén számos, tipikusan bántalmazásból eredő sérülést tárt fel.

Koponyaűri vérzését, törött bordáit, rúgás, ütés, taposás okozhatta. A szakértő azt is megállapította, életveszélyes sérülésein kívül halálához a kihűlés is hozzájárult.

A rendőrség ezt követően azonnal előállította a kiskunlacházi áldozat 62 éves élettársát. Elszámoltatásakor emberölés és kapcsolati erőszak bűntettével gyanúsították meg. A beszerzett adatok ugyanis arra utaltak, a férfi 2021. december 28-án délután

agyba-főbe verte az asszonyt, aki eszméletlenül zuhant a padlóra. Ott feküdt mozdulatlanul a fűtetlen lakásban a mentőt hívó fia másnapi látogatásáig,

Ferenc nem törődött vele, nem hívott sem orvosi, sem egyéb segítséget számára. A nyomozás azt is felszínre hozta, hogy kettejük kapcsolata nem volt felhőtlen, a férfi rendszeresen verte az asszonyt, haját tépte, megalázta. Ennek ellenére a férfi tagadta, hogy megölte volna párját, a bántalmazásokat sem ismerte el.

A bűnös macska

Állítása szerint tasli, vagy pofon előfordult, de komolyan, súlyos sérüléseket okozva sosem emelt rá kezet. A tragikusan végződő esettel kapcsolatban azt állította,

élettársa az ittassága és a cica miatt elesett és beütötte a fejét a radiátorba. Ő próbálta felhúzni az ágyra, de nem bírta.

Az őrizetbe vett 62 éves férfi ellen emberölés, valamint kapcsolati erőszak bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a hatóság – közölte a rendőrség.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Unsplash)

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.