Bűnösnek mondta ki a bíróság a tyukodi polgármestert, aki molesztálta az anyakönyvvezetőt

Az ítélet jogerős.

2022. április 14., 08:49

Szerző:

Jogerősen 300 ezer forint pénzbüntetéssel sújtotta a Nyíregyházi Törvényszék április 13-án a tyukodi polgármestert, aki a vád szerint 2017-ben megfogdosta a helyi polgármesteri hivatal egyik dolgozóját; Czibere Józsefet szeméremsértés és testi sértés vétségében mondta ki bűnösnek a bíróság – írja a Telex.

Az ítéleti tényállás szerint a függetlenként megválasztott polgármester a délutáni órákban bement a sértett irodájába, ahol először megfogta a nő hátát, a mellét és egyéb testrészeit, majd megszorította az alkarját. Ekkor egy dolgozó bekopogott, mire a vádlott leállt. Azonban a sértettel közös munkatársuk távozása után folytatta a fogdosást. A nő ekkor távozni kívánt, de a férfi eközben is többször szeméremsértő módon ért hozzá. 

A bíróság előtt a vádlott tagadta a bűncselekmény elkövetését, de azt elismerte, hogy köztük lévő bizalmi viszonyra tekintettel rárakta kezét a sértett vállára, amikor bement az irodájába. A másodfokú bíróság annyiban változtatta meg a Mátészalkai Járásbíróság múlt évi ítéletét, hogy mégsem engedélyezik a részletfizetést.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Kovács Tamás / MTI)

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.