Ma lenne 65 éves Freddie Mercury

Ma lenne 65 éves a Queen egykori énekes, az 1991-ben AIDS betegsége miatt fellépő szövödményekben elhunyt Freddie Mercury. Az énekese a Google ma különleges, zenélő összeállítással emlékezik a nyitólapján.

2011. szeptember 5., 11:55

A Twitterre már nem sokkal éjfél után számos boldog születésnapot kívánó üzenetet írtak a rajongók Freddie Mercurynak, aki 1946. Szeptember 5-én a zanzibári Stone Town-ban látta meg a napvilágot, Farrokh Bulsara néven. Az énekes itt és Indiában töltötte gyermekkorát, utána költözött át Angliába.


Mercury 1970-ben ismerkedett meg Roger Taylorral és Brian May-jel, akik akkor még a Smile-ban zenéltek. Nem sokkal később, 1971-ben, azonban már egy csapatot alkottak Freddie-vel, és megalakult a Queen. Az első korongjuk Queen címmel két évvel később jelent meg. A nemzetközi sikert a harmadik albumuk, az 1974-es Sheer Heart Attack hozta meg számukra. Ezen a lemezen szerepelt a Killer Queen című szám, az első igazi slágerük. A csapatnak összesen 18 albuma jelent meg, 18 No.1-slágert szereztek.

További izgalmas írásokat olvashat a

Kultographyoldalán!

A hazai médiatörténelemben először fordul elő, hogy a két ismert műsorvezető ugyanabban a műsorban köszönti reggel – ezúttal – a hallgatókat. Pachmann Péter ugyanis hat év után visszatér a Jazzy-re és csatlakozik a Business Class műsorvezetői gárdájához: Gundel Takács Gáborhoz, Kamasz Melindához és László Csabához.