Lana Del Rey végül lemondta az izraeli koncertjét a tiltakozások miatt

2018. szeptember 1., 16:46

Szerző:

„Nekem fontos, hogy Palesztinában és Izraelben is fellépjek, és minden rajongómat egyformán kezeljek”- írta Lana Del Rey a Twitteren, és bejelentette, hogy elhalasztja a fellépését az izraeli Meteor fesztiválon. Reméli, hogy a jövőben a palesztin és az izraeli rajongóit is meg tudja látogatni.

Az énekesnő azután mondta le a fellépését, hogy aktivisták arra szólították fel a rajongóit, hogy az izraeli politika elleni tiltakozásul hagyják el a koncertet.

Lana Del Rey korábban azzal védekezett, egy tel-avivi koncert nem jelent politikai állásfoglalást, és nem azért utazik egy-egy országba, hogy fellendítse a turizmusát. 

Az énekesnő egyszer már 2014-ben is lemondta az izraeli koncertjét, amikor háború tört ki az izraeliek és a palesztinok között a Gázai övezetben. Tavaly decemberben Lorde hasonló okokból mondta le a koncertjét, amiért később a Washington Postban antiszemitának nevezték.

 

 

Nyolcvanegy éves korában elhunyt András Ferenc Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, producer, érdemes művész, a nemzet művésze - jelentette be csütörtökön Szombathelyen Kollarik Tamás, a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság elnöki főtanácsadója és Lovass Tibor, a Savaria Filmakadémia elnöke a 11. Savaria Filmszemle keretében rendezett médiakonferencián.

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.