Baleset a Vígszínházban: métereket zuhant egy színész

Baleset történt a Vígszínházban: egy külsős előadás közben Jegercsik Csaba leesett a magasban lévő díszletelemről.

2024. június 22., 11:48

Szerző:

Baleset történt a Vígszínházban a Vámpírok bálja pénteki előadásán. A külsős produkció által színre vitt musical második felvonásának elején a Professzort alakító Jegercsik Csaba esett le egy 3-5 méter magas díszletelemről – írja a Telex az egyik olvasójának jelzése alapján.

A portál szerint a baleset után az előadást megszakították, ezt a nézőkkel a darab producere közölte, azonnal leeresztették a függönyt, és a nézőket is megkérdezték, hogy van-e köztük orvos. Külső produkciók esetén a díszletet is viszik, az nem a befogadó színházé.

A Telex olvasója elmondta, Jegercsik egy hídszerű díszletelemről esett le, ahonnan valószínűleg a dramaturgia szerint le kellett volna ereszkednie. Amikor elhagyták a színházat, akkor még látták, hogy a színészt mentőbe tették.

A portál kereste a színházat és a darabot színpadra állító PS Produkciót, hogy többet megtudjanak a színész állapotáról és a baleset körülményeiről, de egyelőre választ nem kaptak. Csupán annyit tudtak meg helyszíni beszámolók alapján, hogy a darabot végül a leállás után folytatták, a professzor szerepét is helyettesítették az esti előadásban. A hétvégén pedig négyszer adják elő a Vámpírok bálját a Vígszínházban.

Nem csak a Vígben volt baleset

Mint azt korábban megírtuk, tavaly egy baleset miatt kellett félbeszakítani a Nemzeti Színház társulata által színpadra állított Rómeó és Júlia című előadást. A Semmelweis Egyetem kommunikációs igazagtósága később közleményt adott ki a balesettel kapcsolatban, eszerint végtagsérülésekkel szállították a mentők a Semmelweis Egyetem Traumatológiai Klinikájára Szász Júliát és Horváth Lajos Ottót, akiket még aznap megműtöttek. A Nemzeti Színház színészei lassan épültek fel, sokáig nem hagyhatták el a klinikát. 

A Rómeó és Júlia-előadás két címszerepét Herczegh Péter, illetve Szász Júlia játszotta. A nézők nem láthatták a balesetet, mert a színfalak mögött történt.

Az eset után Vidnyánszky Attila vezérigazgató a sajnálatos baleset hatására – elismerve vezérigazgatói felelősségét – lemondott a Nemzeti Színházban betöltött posztjáról, melyről tájékoztatta Csák János akkori kulturális és innovációs minisztert. Később ugyanakkor a direktor visszavonta a lemondását.

Ezt később egyébként azzal indokolta, hogy a színház belső vizsgálata azt állapította meg, hogy több tényező szerencsétlen alakulása okozta a balesetet. „A színház veszélyes üzem. Nyilván az igazgató és a rendező felelőssége, hogy minimalizálja a kockázatok lehetőségét, számát, de ezeket teljesen kiiktatni nem lehet, a színészeknek pedig meg kell tanulnia egy-egy díszletet használni” – közölte.

(Kiemelt képünkön a Vígszínház nézőtere. Forrás: Vígszínház hivatalos Facebook oldala)