Fojtogattak egy nőt a Vígszínház mögött, a tettes szabadon távozhatott

A rendőrség szerint a férfi azt hitte, hogy a nő ellopta a táskáját, ezért fojtogatta percekig, amíg a szomszédok a segítségére nem keltek. A külföldi elkövetőnek indult a gépe, ezért elengedték.

2023. május 26., 10:36

Szerző:

Saját lakása előtt támadtak egy 25 éves nőre Budapest XIII. kerületében, az elkövetőt azonban gyakorlatilag hagyta elsétálni a rendőrség – olvasható az rtl.hu oldalán. A portál cikke szerint a 40 év körüli portugál elkövető lefogta, majd percekig fojtogatta áldozatát, a szomszédok léptek közbe.

A helyszínre érkező rendőrök azonban elengedték a külföldi férfit, akinek hamarosan indult a repülőgépe Brüsszelbe. Az áldozat elmesélte, hogy végig kellett néznie, amint az erőszakos bántalmazó egyszerűen csak elsétál a tett helyszínéről. A BRFK később megerősítette, hogy bántalmazás történt, azonban a korlátozó intézkedés „feltételei nem álltak fent”.

A fiatal nő éjjel 3 óra körül szállt le 4-es 6-os villamosról a Jászai Mari téren, majd a Vígszínház mögötti utcák egyikén tartott hazafelé.

Már a hazaúton érezte, hogy valaki követi, többször is hátranézett, de nem látott senkit. Mint kiderült, helyes volt a megérzése. Amikor otthonához ért, a lépcsőházban felkapcsolta a villanyt, majd utána rögtön megragadták hátulról. A támadó lefogta a fiatal lányt, majd percekig fojtogatta

– olvasható a cikkben.

A szomszédok elzavarták a tettest és kihívták a rendőröket. Az elkövető azonban nem ment messzire és azt mondta a kiérkező egyenruhásoknak, hogy elveszett a táskája, azt gyanította, hogy a nő lopta el és csak vissza akarta szerezni a tulajdonát. A megtámadott nő megmutatta a rendőröknek, a fojtogatás miatti sérüléseket a nyakán és a testén és elmesélte az esetet.

A rendőri intézkedés csaknem két óráig tartott és nem volt gördülékeny, ugyanis egyik rendőr sem tudott angolul, a szomszédokat kérték fel tolmácsolásra. A megtámadott nő szerint a portugál férfi arról beszélt a rendőröknek, hogy sietős a dolga: reggel 6 óra körül indul a repülőgépe Brüsszelbe, be is mutatta nekik a beszállókártyáját.

Az áldozat elmondása alapján a hatóság emberei ártalmatlannak tartották a férfit, csak a sértett noszogatására pakoltatták ki a zsebeit, alkoholos vagy kábítószeres befolyásoltság pedig fel sem merült. Ahogyan a nemi erőszak sem, mint a támadás lehetséges indítéka. 

A nő párja, amint megtudta, mi történt, rögtön a helyszínre sietett és kérdőre vonta a rendőröket, amiért szerintük nem intézkedtek igazságosan. A rendőrök közölték velük, hogy ezek nyolc napon belül gyógyuló sérülések, ezért csak magánvádas feljelentést tehetnek, ami végül meg is történt.

Az incidenssel kapcsolatban a BRFK Kommunikációs Osztálya azt közölte, hogy a rendelkezésre álló adatok szerint a portugál állampolgár azért támadt a nőre, mert azt hitte, hogy ő lopta el a táskáját. A nő nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, könnyű testi sértés miatt magánindítvánnyal élt, ezért a XIII. Kerületi Rendőrkapitányság az ügy iratait a hatáskörrel rendelkező bíróságra küldi meg. A külföldi férfival szemben személyi szabadságot korlátozó intézkedés feltételei nem álltak fent.

(Képünk illusztráció. Forrás: police.hu)