Újabb ámokfutás történt Kanadában

Lelőtt két embert egy fegyveres férfi Kanadában helyi idő szerint hétfőn, az áldozatok belehaltak sebesüléseikbe – közölték a helyi hatóságok. Az egyik áldozat rendőr volt. A támadó megsebesített további három embert, majd a hatóságok őt is agyonlőtték.

2022. szeptember 13., 12:25

Szerző:

A férfi – egyelőre ismeretlen okból – először egy éppen szünetét töltő rendőrre támadt rá lőfegyverével a kanadai Mississauga városában, a tisztviselő azonnal meghalt A támadó ezután megsebesített egy civilt, ő jelenleg életveszélyes állapotban van.

A támadó ezután a dél-ontariói Miltonba menekült autón, ahol ismét lövöldözésbe kezdett, melynek következtében egy civil veszítette életét, kettő pedig súlyosan megsebesült.

A rendőrség figyelmeztetést adott ki a környéken lakók számára, hogy legyenek óvatosak.

Az ámokfutót végül a rendőrök utolérték és meglőtték Hamilton város temetőjében, később ő is belehalt sebeibe.

Kanadában nemrégiben Saskatchewanban történt tömeges késelés, amely megrázta az országot.

(Kiemelt képünk illusztráció. A Kanadai Királyi Lovasrendőrség egyik tisztje ellenőrzi a helyszínt, ahol a gyanúsított Myles Sandersont letartóztatták, a 11-es főút mentén, a kanadai Saskatchewanban található Rosthern város közelében, 2022. szeptember 7-én. Fotó: LARS HAGBERG / AFP)

 

 

Tegnap 17:55

Volodimir Zelenszkij elnök hivatalosan is megerősítette a dél-ukrajnai Herszon megyében található két település, Arhanhelszke és Miroljubivka felszabadítását az orosz megszállás alól – számolt be hétfőn az Ukrajinszka Pravda hírportál.