Tömeges késelés a kanadai őslakosok között – Folytatódik a hajtóvadászat

Nem találták meg kedden a múlt hét végi kanadai késes ámokfutás gyanúsítottját, akinek a hollétéről a rendőrség néhány órával korábban új értesüléshez jutott – derül ki a saskatchewani rendőrség friss közleményéből.

2022. szeptember 7., 08:08

Szerző:

A tartomány őslakos közössége, a James Smith Cree Nation területén vasárnap több helyszínen elkövetett támadássorozatnak tíz halálos áldozata volt, és tizennyolcan sebesültek meg. Hétfőn a rendőrség az egyik tetthely közelében megtalálta az egyik gyanúsított, Damien Sanderson holttestét. 

Ezt követően jutott el a rendőrökhöz az az értesülés, amely a másik gyanúsított, Myles Sanderson tartózkodási helyére vonatkozott. Myles Sandersont látni vélték a rezervátum területén. 

A kutatás azonban nem hozott eredményt – közölték a hatóságok több órával a keresési művelet megkezdését követően. A 30 éves gynúsított tartózkodási helye továbbra is ismeretlen – emelte ki a rendőrség, és arra szólították fel a lakosságot, hogy továbbra is tegyenek óvintézkedésüket biztonságuk érdekében. 

A hatóságok a két Sandersont gyanúsítják a legtöbb áldozattal járó idei ámokfutás elkövetésével. A nyilvánosságra került információk szerint Myles Sanderson menekülés közben megsebesült. 

Kedd esti közlések szerint a kórházban ápolt tíz sebesült közül háromnak még válságos az állapota. 

A rendőrség tvábbra sem tudta megállapítani a támadás pontos okát. Korábban azt közölték, hogy egyes áldozatok szándékos célpontok voltak, míg másokra véletlenszerűen támadtak rá az elkövetők.

(Kiemelt képünk: A Kanadai Királyi Lovasrendőrség járművei járőröznek a kanadai James Smith Cree Nation rezervátumban 2022. szeptember 6-án, miután a James Smith Cree Nation őslakos közösségben és Weldon városában történt késeléses támadások második gyanúsítottját látták. Holtan találták annak a két testvérnek az egyikét, akikre Kanadában nagyszabású hajtóvadászat indult, miután vélhetően ők követték el a 10 halottat és 18 sebesültet követelő tömeges késelést. Fotó: LARS HAGBERG / AFP)