Újabb 1,8 milliárd adag Pfizerre köt szerződést az EU

Az unió felnőtt lakosságának 70 százalékát tudják így beoltani július végéig. 

2021. április 23., 16:36

Szerző:

Az Európai Bizottság hamarosan újabb szerződést köt a Pfizer és a BioNTech vállalatokkal 1,8 milliárd adag koronavírus ellen kifejlesztett oltóanyag beszerzéséről – közölte Ursula von der Leyen, a bizottság elnöke az amerikai Pfizer gyógyszergyár belgiumi üzemében tett látogatása után pénteken.

Ursula von der Leyen a belgiumi Puurs városában található Pfizer-üzemet kereste fel. A látogatás után elmondta: az elkövetkező napokban aláírni tervezett új szerződés immár a harmadik lesz a Pfizer és a BioNTech vállalatokkal között szerződések sorában, azonban az első, amely második generációs, az újabb vírusvariánsok ellen is védelmet nyújtó vakcina szállítását teszi majd lehetővé 2022-ben és 2023-ban.

A Pfizer/BioNTech koronavírus elleni vakcinái lehetővé teszik az Európai Unió célkitűzésének megvalósítását, hogy az európai felnőtt lakosság legalább 70 százalékát július végéig beoltsák – tette hozzá.

(Kiemelt képünk: EPA/Robert Ghement)

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.