Szijjártó szerint nagyon sokan szeretnének vásárolni a Szputnyik V oltóanyagból

A külügyminiszter szerint több EU-s tagállam is Budapesttől kéri Moszka telefonszámát.

2021. február 25., 11:46

Szerző:

Szijjártó Péter az Európai Unió Tanácsának külügyi tanácskozásán azt állította, hogy már több tagállam is Budapesten keresztül próbál kapcsolatba kerülni Moszkvával, hogy ők is rendelhessenek az orosz oltóanyagból – írja az euractiv.com.

A lap információi szerint Josep Borrell, az EU külügyi főképviselője elnézést kért, amiért nem volt elég kemény Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel moszkvai látogatásának napján. Lavrov, Borell moszkvai látogatása alkalmával megbízhatatlan partnernek nevezte az EU-t, majd kulturális arroganciával vádolta az uniót, Borell pedig nagy eredménynek nevezte a Szputnyik V koronavírus-vakcinával elért sikereket - írta meg a hvg.hu.

Január végén egyébként a Népszava arról írt, hogy az Európai Bizottságnak nincs tudomása róla, hogy 14 európai ország tárgyal a kínai Covid19 elleni vakcina beszerzéséért.

(Kiemelt kép: MTI | Bruzák Noémi)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.