Romániában emelkedik a koronavírus-fertőzöttek száma

Három hónap után ismét nő a fertőzés. 

2021. augusztus 17., 15:59

Szerző:

Romániában három hónap után először ismét meghaladta kedden az ötszázat a 24 óra alatt újonnan diagnosztizált koronavírus-fertőzöttek száma, a kórházi kezelésre szoruló fertőzötteké pedig két hónap után először ismét meghaladta az ezret, írja az MTI. A stratégiai kommunikációs törzs keddi jelentésében szereplő 544 új fertőzés csaknem duplája az utóbbi két hét átlagának. A járvány jelentős gyorsulását jelzi az is, hogy az utóbbi hét napon 55 százalékkal több fertőzést regisztráltak, mint a megelőző hét napon.

Kedden újabb hat koronavírusos beteg haláláról számoltak be hatóságok: ez másfélszerese az utóbbi két hét átlagának, írja az MTI. A kórházakban kezelt fertőzöttek száma 1029-re, az intenzív osztályon  ápolt súlyos betegeké pedig 126-ra emelkedett. A 19,3 milliós lakosságú Romániában eddig ötmillió 133 ezer ember - a beoltható, 12 feletti lakosság 30,3 százaléka -  kapott legalább egy adag, koronavírus elleni vakcinát. Az oltási kampány kezdete óta kedden először csökkent nyolcezer alá az újonnan beoltottak napi átlagos száma.

 

(Kiemelt kép:Oltáshoz előkészített, a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyaggal, a Comirnaty-vakcinával töltött fecskendők a fővárosi Szent Imre Egyetemi Oktatókórház oltópontján 2021. augusztus 17-én. MTI/Bruzák Noémi)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.