Holtan találták a 18 embert lemészároló ámokfutót

Már csak a holttestét találták meg péntek este annak az amerikai hadsereg tartalékos katonájának, akit azzal vádolnak, hogy 18 embert megölt és 13 embert megsebesített egy lövöldözésben az Egyesült Államokban.

2023. október 28., 09:01

Szerző:

Robert Card holttestét egy vízeséstől nem messze találtak meg azután, hogy szerdán lövöldözni kezdett egy bowlingpályán a Maine állambeli Lewistonban. Holtteste egy újrahasznosító központnak közelében feküdt – idézi a CNN beszámolóját az RTL. Bár a halála okát még nem közölték, de feltételezhető, hogy öngyilkos lett.

„Itt az ideje a gyógyulásnak” – fogalmazott Janet Mills kormányzó, aki azt mondta, hogy a helyi rendőrség találta meg a tetemet. Ezzel véget ér a két napon át tartó hajtóvadászat, amely során több százan keresték az ámokfutót, a helyieket pedig arra kérték, hogy csak indokolt esetben hagyják el otthonukat.

A 40 éves Robert Card az amerikai hadsereg lövészet oktatója volt, nyáron pszichiátriai intézetben kezelték, mert lövöldözéssel fenyegetőzött a katonai bázison, ahol dolgozott. Holttestét feltehetően azoknak a jegyzeteknek köszönhetően találták meg, amelyet a férfi a lakásán hagyott, és amelyekből sejteni lehetett, hogy öngyilkosságot követ majd el.

(Kiemelt kép: az amerikai rendőrség teljes mozgósítással kereste a tömeges lövöldözéssel gyanúsított Robert Cardot Maine államban, 2023. október 27-én. Fotó: Fatih Aktas / Anadolu via AFP)