Putyin állítólag már egy világvége-biztos bunkerben van, öt emelet mélyen

Putyin állítólag október elseje óta az uráli világvége-biztos, öt emelet mélyen lévő bunkerében van.

2022. október 7., 11:30

Szerző:

Valerij Szolovejet Moszkvai Nemzetközi Kapcsolatok Állami Intézetének korábbi vezetője 2022 áprilisában a Mirrornak azt mondta, hogy az orosz vezetés szeret az Urálban kikapcsolódni, ahol több föld alatti menedék is található, és saját, magas szintű Kreml-béli forrásai szerint Putyin gyakran vonul vissza oda. Szolovejet úgy gondolja, hogy az orosz elnök nagy valószínűséggel súlyos egészségügyi problémái miatt a 2022-es év végéig visszavonul a politikától. Egy litván tévének adott online interjúban azt is elhintette, hogy Putyin állítólagos szeretője, az olimpiai tornász Alina Kabajeva nem egy svájci búvóhelyen van, ahogyan arról beszámoltak, hanem egy biztonságos helyen, Oroszországban.

A Telegramon terjedő információ szerint Putyin már azért nem mutatkozott a nyilvánosság előtt napok óta, mert az egyik, fent említett, Urálban található föld alatti bunkerbe vonult vissza. A Kreml-ellenes csatorna bejegyzéseiben arról írt, hogy az elnök szombat óta tartózkodik a létesítményben – írja a HVG.

Sajtóhírek szerint a föld alatti erődítmény az Altaj-hegység egyik üdülő paradicsomában helyezkedik el, nagyjából öt emelet mélyen.

Az orosz elnök a szóbeszédek szerint nem csak itt húzhatja meg magát; állítólag a Jamal-fészigeten lévő Sabettában is van egy bunkere. Az altaji létesítmény azonban nem csak egy bunker, a szakértők szerint olyan, mint egy föld alatti város; saját szellőzőrendszer látja el oxigénnel, orvosi szoba, műtő, mosdók, WC is van, az egészet egy zárt számítógépes rendszer működteti. Nagyjából 100 000 ember befogadására és ellátására képes, és arra tervezték, hogy túl lehessen benne élni a világvégét.

(Kiemelt képünk: Vlagyimir Putyin orosz elnök beszédet mond 2022. április 12-én. fotó: Jevgenyij BIJATOV / Szputnyik / AFP)

 

 

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.